De Fiat Scudo is terug! En nu ook als 100% elektrische versie verkrijgbaar.

De Fiat Scudo is terug! De nieuwe Fiat Scudo is nu verkrijgbaar in vier versies en drie lengtes. Van Crew Cab, Platform cabine tot aan Combi. De E-Scudo is 100% electrisch, maar heeft naast deze volledige elektrische optie ook een dieselmodel beschikbaar. Zowel met handgeschakelde en automatische transmissie. De Scudo is de perfecte combinatie van buitenafmetingen, laatvermogen en veelzijdigheid. Alle veiligheidsspecificaties zijn inbegrepen en niet geheel onbelangrijk heeft de Scudo een zeer aangenaam rijcomfort. Met een accupakket van 50 of 75 kWh is de nieuwe E-Scudo de beste uit zijn klasse. De actieradius, ook wel rijbereik, is tot 330 km (WLTP). De nieuwe Fiat Scudo is net binnen bij Truckland! Dit betekent dat de Scudo per direct beschikbaar is voor een proefrit. Vul het fomulier in voor het maken van een afspraak. 

 

Fiat Professional is opnieuw de eerste in het lichte bestelwagen D-segment. Dit is niet de eerste keer, want tot 2016 werd het voertuig geproduceerd ter vervanging van de Talento. De Fiat Scudo is gebaseerd op het Stellantis- platform voor middelgrote bestelwagens. Hierdoor behoudt het merk zijn unieke karakter. Ga voor een volledig elektrisch aandrijflijn of een diesel motor. De Fiat Scudo is van alle markten thuis!

 

Nu te bestellen

Fiat Scudo Business Pro

 • Bijtelling vanaf €225,- per maand
 • Dubbele cabine
 • Tot 6 zitplaatsen
 • Leverbaar met automaat
 • Ook 100% elektrisch mogelijk
 • Vanaf €20.795,-
fiat escudo

Fiat e-Scudo - Actieradius tot 330 kilometer

Bent u werkzaam in de stad? Dan is de actieradius tot 330 km in de WLTP-cyclus ideaal. De elektrische versie heeft hetzelfde laadvermogen en volume als de dieselversie. Dit betekent een laadvermogen tot meer dan 1 ton en het trekvermogen van 1 ton. De gehele Scudo line up is verkrijgbaar als elektrische optie, bestaand uit: bestelwagens, platformcabines-, Crew Cabs- als combiversies. De combiversies zijn verkrijgbaar tot wel 9 zitplaatsen. 

De emissievrije versie heeft een unieke flexibiliteit door de twee batterijgroottes van 50 en 75 kWh. Binnen slechts 45 minuten is de grotere batterij tot 80% opgeladen. De AC-laadcapaciteit is tot 11kW en tot 100 kW in DC. Hierdoor hoeft u nooit lang te wachten tot de auto vol geladen is.

Offerte Fiat Scudo

Al vanaf €21.945,-
Netto catalogus excl btw.

Business Pro edition

Ook leverbaar als dubbel cabine met een bijtelling vanaf €225,- per maand!

Nieuwe Fiat Scudo
Fiat e-Scudo elektrisch
fiat scudo laadruimte

Afmetingen Fiat Scudo

Een van de voordelen van de Scudo is dat het ontworpen is als een allround bedrijfswagen, dat meer aanvoelt als een personenauto. Dit komt door de afmetingen van het model. Met een hoogte van 1,90 meter kunt u gemakkelijk een parkeergarage inrijden. Door de lengte van 5 meter (met een maximum van 5,3 meter in de Maxi versie) is de Scudo een voertuig dat gebruikt kan worden om veelzijdig materiaal mee te vervoeren en overal mee naartoe te nemen. Liever een compact formaat? De versie met een korte wielbasis (L1) biedt alle voordelen van de Scudo in slechts 4,6 meter. 

Fiat Scudo Laadvolume

Afhankelijk van de wielbasis zijn de laadvolumes van de nieuwe Scudo 4,6, 5,3 of 6,1 m3. De laadcapaciteit is tot 1,4 ton en biedt nauwkeurige en compromisloze prestaties. De cabine van de nieuwe Scudo beschikt over een bijzondere vorm van veelzijdhigheid. Dit komt onder andere door het exlusieve Moduwork-systeem. De passagiersstoel kan namelijk aangepast worden tot een werkstation en de laadruimte kan worden uitgebreid, zodat voorwerpen van 4 meter lang gemakkelijk kunnen worden vervoerd met de Maxi versie. Daarnaast kan het volume ook worden vergroot tot een totaal laadvermogen van 6,6 m3.  

 

Fiat Scudo - Veiligheid

De nieuwe Scudo heeft maar liefst 14 veiligheidsvoorzieningen op het gebied van actieve- en passieve veiligheid. Een van de meest indrukwekkende functie is de Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS). Hieronder valt: automatic emergency braking; dit is een noodstop systeem dat automatisch in werking treedt wanneer er een groot risico op een aanrijding optreedt, automatic road sign recognition; voor het automatisch herkennen en van verkeersborden, Lane Departure Warning; om de bestuurder te waarschuwen wanneer het voertuig van zijn rijstrook afwijkt en Blind Spot Alert; dit is een functie die waarschuwt bij het inhalen als er een ander voertuig in de dode hoek van de buitenspiegel rijdt.

Maar dat is nog niet alles. De nieuwe Scudo is namelijk ook uitgerust met tal van waarschuwingssystemen, zoals een waarschuwsysteem dat obstakels in de rijrichting herkend en een waarschuwing voor frontale botsingen. Daarnaast zit er een ingebouwde achteruitrij camara in met hoge resolutie die een 180°-panoramaweergave biedt. Hierdoor wordt parkeren nog gemakkelijker, omdat u kan zien wat er achter de auto speelt. 

Door de veiligheidsvoorzieningen van de Scudo kunt u veilig de weg op. Ervaar een stressvrije en ultiem comfortabele rijervaring, mede dankzij deze bedrijfswagen zoveel mogelijk lijkt op een personen auto. Maar dan met een betere geluidsisolatie, waardoor rijgeluiden zoals rijwind, omgevingslawaai en motorgeluiden zo goed als wegvallen. Daarnaast heeft de Scudo een adaptieve ophanging en damping control. Hierdoor zullen schokken en trillingen tot een minimum worden beperken. De adaptieve ophanging is een populaire keuze geworden de meeste berijders en voertuigen voor de beste rijervaring en optimale veiligheid.

Fiat Scudo - configuraties

De nieuwe Scudo wordt beschikbaar in vier configuraties, namelijk: Crew Cabine, platformcabine en Combi M1, twee afwerkingsniveaus: Basis en SX, en vier dieselmotoren naast de elektrische aandrijflijn.

Aandrijflijnen:

Elektrisch

 • Elektrische versie met een 100 kW (136 pk) elektromotor
  • Accupakketten 50kWh of 75 kWh

Diesel:

 • 1.5-liter in een 102 pk of 120 pk versie, met handgeschakelde 6-versnellingsbak;
 • 2.0-liter 145 pk in een handgeschakelde 8-versnellingsbak of een automatische 8-traps transmissie;
 • 2.0 liter 177 pk, wederom gekoppeld aan de efficiënte 8-traps automatische transmissie.

De nieuwe Scudo zal ongetwijfeld een grote naam worden in het D-segment van lichte bestelwagens! Met een gamma dat aan de eisen van zelfstandigen en wagenparkbeheerders voldoet, zult u een stressvrije autorit ervaren door de vele efficiënte oplossingen. Maak hieronder een afspraak om de Scudo te bewonderen en ervaar met een proefrit of deze wagen geschikt is voor uw onderneming! 

Fiat Scudo Brochure
Prijslijst Fiat Scudo
Virtuele showroom

Meer informatie over de Fiat Scudo bestelwagen?

Wilt u meer informatie over de Fiat Scudo bestelwagen of een van de andere bestelauto's van Fiat? Neem dan contact op met één van onze vestigingen of vul het onderstaande reactieformulier in. Bent u op zoek naar een gebruikte Fiat Scudo? We hebben regelmatig occasions in onze vestigingen. 

Bekijk ook de andere Fiat bestelwagens

Fiat Doblo
Fiat Fiorino
Fiat Ducato
Fiat eDucato
Fiat eScudo
Naar boven