De Fiat Scudo is terug! En nu ook als 100% elektrische versie verkrijgbaar.

De Fiat Scudo is terug! De nieuwe Fiat Scudo komt in vier versies en drie lengtes: Van, Crew Cab, platformcabine en Combi. Naast de volledig elektrische nieuwe Scudo komt er ook een dieselmodel met handgeschakelde of automatische transmissie. De Sucdo biedt de beste veiligheidsspecificaties in zijn klasse en de perfecte combinatie van buitenafmetingen, laadvermogen, veelzijdigheid en rijcomfort. Met een accupakket van 50 of 75 kWh is de nieuw E-Scudo met een actieradius tot 330 km (WLTP) de beste in zijn klasse. De nieuw Fiat Scudo wordt in maart 2022 bij Truckland verwacht.

Fiat Professional neemt opnieuw het voortouw in het lichte bestelwagen D-segment en keert terug naar de historische naam van het voertuig dat tot 2016 in de Stellantis-fabriek in Hordain (Frankrijk) werd geproduceerd ter vervanging van de Talento. De besteller is gebaseerd op het Stellantis- platform voor middelgrote bestelwagens en biedt keus uit een volledig elektrische aandrijflijn of een diesel motor. 

fiat escudo

Fiat e-Scudo - Actieradius tot 330 kilometer

De "compromisloze" aanpak van de Scudo is terug te vinden in de kenmerken van de elektrische versie. Deze biedt de beste actieradius in zijn klasse, tot 330 km in de WLTP-cyclus, ideaal voor wie in de stad werkt. En heeft hetzelfde laadvermogen en -volume als de dieselversie: laadvermogen tot meer dan 1 ton en een trekvermogen van 1 ton. De hele Scudo line up is verkrijgbaar als elektrische versie; van de bestelwagen tot de platformcabine-, CrewCab- en combiversies, de laatste met maximaal 9 zitplaatsen.


De emissievrije versie biedt ook een unieke flexibiliteit dankzij twee batterijgroottes - 50 en 75 kWh, een AC-laadcapaciteit tot 11 kW, en tot 100 kW in DC om de grotere batterij in slechts 45 minuten tot 80% op te kunnen laden.

Offerte Fiat Scudo

Al vanaf €21.945,-
Netto catalogus excl btw.

Nieuwe Fiat Scudo
Fiat e-Scudo elektrisch
fiat scudo laadruimte

Afmetingen Fiat Scudo

De nieuwe Scudo is ontworpen als een allround bedrijfswagen, maar dan wel één die aanvoelt als een personenauto. De afmetingen zijn een van de sterke punten van het model. Met een hoogte van 1,90m zijn parkeergarages gemakkelijk toegankelijk en met een lengte van 5m (tot 5,3m in de Maxi- versie) is het een voertuig dat alles kan vervoeren en overal naartoe kan. Ook een versie met korte wielbasis (L1) wordt beschikbaar, die alle voordelen van de Scudo samenbrengt in slechts 4,6 meter.

Fiat Scudo Laadvolume

Laadvolumes van 4,6, 5,3 of 6,1 m3 (afhankelijk van de wielbasis) en een laadcapaciteit tot 1,4t zorgen voor de compromisloze capaciteiten van de nieuwe Scudo. De nieuwe Scudo beschikt ook over een bijzondere vorm van veelzijdigheid in de cabine, mede dankzij het exclusieve Moduwork-systeem. De passagiersstoel kan omvormen tot een werkstation en/of een uitbreiding van de laadruimte, om voorwerpen tot 4 meter lang te kunnen vervoeren (Maxi-versie) of om het volume te vergroten tot een totaal laadvermogen van 6,6 m3.

Fiat Scudo - Veiligheid

De nieuwe Scudo is met maar liefst 14 veiligheidsvoorzieningen ook de beste in zijn klasse op het gebied actieve- en passieve veiligheid. Tot de meest opvallende behoren de Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), zoals: automatic road sign recognition, voor het automatisch herkennen en van verkeersborden; automatic emergency braking, een noodstop systeem dat automatisch in werking treedt wanneer er een groot risico op een aanrijding bestaat; Lane Departure Warning, om de bestuurder te waarschuwen wanneer hij van zijn rijstrook afwijkt én Blind Spot Alert, een functie die waarschuwt wanneer er bij het inhalen voertuigen in de dode hoek van de buitenspiegel verscholen zitten. De auto is ook uitgerust met waarschuwingssystemen voor obstakels in de rijrichting, waarschuwing voor frontale botsingen en een praktische achteruitrijcamera die een 180°-panoramaweergave biedt, om het parkeren te vergemakkelijken.


Het doel van de nieuwe Scudo is om een ultiem comfortabele en een stressvrije rij-ervaring te bieden, mede dankzij een rijpositie die zo veel mogelijk lijkt op die van een personenauto, een betere geluidsisolatie en een adaptieve ophanging om schokken en trillingen tot een minimum te beperken.

Fiat Scudo - configuraties

De nieuwe Scudo wordt beschikbaar in vier configuraties (Van, Crew Cabine, platformcabine en Combi M1), twee afwerkingsniveaus (Basis en SX), en vier dieselmotoren bovenop de elektrische aandrijflijn.

Aandrijflijnen:

Elektrisch

  • Elektrische versie met een 100 kW (136 pk) elektromotor
    • Accupakketten 50kWh of 75 kWh

Diesel:

  • 1.5-liter in een 102 pk of 120 pk versie, met handgeschakelde 6-versnellingsbak;
  • 2.0-liter 145 pk in een handgeschakelde 8-versnellingsbak of een automatische 8-traps transmissie;
  • 2.0 liter 177 pk, wederom gekoppeld aan de efficiënte 8-traps automatische transmissie.


De nieuwe Scudo is klaar om een grote naam te worden in het D-segment van lichte bestelwagens, met een gamma dat zowel aan de eisen van zelfstandigen als aan die van wagenparkbeheerders kan voldoen, met efficiënte oplossingen en stressvrije ervaringen, die de continuïteit en de rentabiliteit van het bedrijf garanderen. 

Fiat Scudo Brochure
Prijslijst Fiat Scudo
Virtuele showroom

Meer informatie over de Fiat Scudo bestelwagen?

Wilt u meer informatie over de Fiat Scudo bestelwagen of een van de andere bestelauto's van Fiat? Neem dan contact op met één van onze vestigingen of vul het onderstaande reactieformulier in. Bent u op zoek naar een gebruikte Fiat Scudo? We hebben regelmatig occasions in onze vestigingen. 

Bekijk ook de andere Fiat bestelwagens

Fiat Doblo
Fiat Fiorino
Fiat Ducato
Fiat eDucato
Fiat eScudo
Naar boven