Werken en leren bij Truckland

"Mensen maken een bedrijf’ zo ook de Truckland mensen. Iedereen levert zijn bijdrage aan optimale mobiliteit van onze klanten. Om die hoge servicegraad ook in de toekomst te waarborgen blijft Truckland op zoek naar mensen die deze filosofie delen. Ervaren mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging (bekijk de vacatures onder werken bij Truckland), maar ook gemotiveerde jongeren die een toekomst bij de truckdealer helemaal zien zitten. En dan niet alleen in de technische beroepen, maar ook op het gebied van administratieve en commerciële vaardigheden zijn er regelmatig stageplaatsen bij de Truckland bedrijven beschikbaar. Daarnaast zorgen we ervoor dat al onze mensen bijgeschoold worden zodat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste technische kennis.

Truckland Academy: BBL-trajecten voor jongeren

Leren en werken gaat goed samen bij Truckland. Truckland geeft graag jonge mensen de kans om ‘het truckvak’ in de praktijk te leren. Meisjes en jongens in de leeftijd van 16/17 jaar die op zoek zijn naar een opleiding met toekomst kunnen in samenwerking met ROC’s en de Truckland Academy een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) opleiding starten. BBL-opleidingen die aangeboden worden zijn: Bedrijfswagentechnicus, Eerste Bedrijfswagenmonteur en Diagnosetechnicus. Door de opleiding aan te laten sluiten op de wensen in de dagelijkse praktijk werkt elke student aan zijn/haar toekomst. Bij een BBL-opleiding werk je 4 dagen en ga je 1 dag naar school.

Truckland Academy

Sleutelen aan je toekomst bij de Truckland Academy

Wil je een keer starten vanaf pole position? Dat kan, als jonge technicus, bij Truckland! Met de Truckland Academy, een interne opleiding op mbo-niveau die de sleutelaar van morgen helemaal voorbereidt op een loopbaan tussen de wegvoertuigen. En dat terwijl de studenten ook nog een goed salaris verdienen. Te mooi om waar te zijn? Dan ken je Truckland nog niet. 

Restaurants, bouwbedrijven, schoolinstellingen en garagebedrijven hebben één ding gemeen: ze zitten allemaal te springen om goede jonge mensen. De wat stroperige instroom van vers bloed zorgt dat er veel werk op de schouders van de al aanwezige medewerkers rust. Daardoor hebben zij weinig tijd om de soms zeldzame jonge mensen goed in te werken en op weg te helpen. Het gevolg is dat de nieuwkomers gedemotiveerd raken of zelfs alweer snel vertrekken; op weg naar een plek waar ze zich wél kunnen ontwikkelen en waar in ze wordt geïnvesteerd. Snappen we helemaal. 

Opleidingen bij de Truckland Academy

Investeren in je toekomst

Bij Truckland pakken we dingen graag wat anders aan. Als we nu eens serieus investeren in jonge mensen die het vak willen leren, dachten we eerder dit jaar. Dat idee hebben we minutieus uitgewerkt. Het resultaat: Truckland Academy. Een complete, veelzijdige en razend interessante opleiding die jonge technici alle spreekwoordelijke kneepjes van het vak leert. Als Truckland Academy-student krijg je het allemaal te zien: klaslokalen, werkplaatsen en vooral voertuigen en onderdelen.  


Leren en werken bij de Truckland Academy

Opleiding op drie niveaus

Truckland Academy duurt twee of drie jaar. Op niveau twee word je in twee jaar klaargestoomd tot bedrijfswagenmonteur. Een niveau hoger, niveau drie dus, duurt drie jaar. Hier worden studenten opgeleid tot eerste bedrijfswagenmonteur. Na het afronden hiervan mag je zelfstandig apk’s uitvoeren. Wil je hierna nog verder leren, dan bieden we de opleiding tot technisch specialist op niveau vier aan. Alle opleidingen kunnen zowel in bbl- als bol-vorm gevolgd worden. We beginnen in het Brabantse Boxtel met studenten uit de regio, maar we gaan leerlingen na verloop van tijd ook op hun eigen vestiging coachen. 

Speciale leraar Joey Schrover

Op 22 september 2023 was de aftrap van Truckland Academy in het speciaal ingerichte lokaal in de vestiging in Boxtel. Zoals wel vaker komt eerst de basis aan bod, vertelt de ervaren docent Joey Schrover. “We starten met de huisregels en werkethiek: hoe stel je je op binnen een organisatie en hoe ga je om met verantwoordelijkheden en afspraken. Daarna maken we de studenten wegwijs in onderdelenherkenning van het voertuig. In een later stadium laten we leerlingen diagnoses uitvoeren en storingen, zowel mechanisch als elektronisch, herstellen. In de hele opleiding besteden we veel aandacht aan elektrische voertuigen. Dat zijn uiteindelijk de voertuigen van de toekomst.” 

 Volgens Joey is iedereen binnen Truckland enthousiast over de Academy. “Op de eerste plaats de studenten; zij krijgen een complete en goede opleiding terwijl ze gewoon betaald worden. Ook voor Truckland is het natuurlijk goed. Hiermee blijft ons bedrijf aantrekkelijk voor talentvolle monteurs, die we zelf opleiden volgens onze hoge standaarden. De bedoeling is natuurlijk ook dat ze na hun interne opleiding hier aan boord blijven. Dat doen we door goed werkgeverschap: zorgen dat ze het nergens anders beter hebben dan hier.” 

Meer weten over de Truckland Academy?

Voor meer informatie over de Truckland Academy kun je contact met ons opnemen door middel van het onderstaande reactieformulier. 

Naar boven