Nieuwe DAF XF - New Generation

De nieuwe generatie DAF XF 2022 is de norm geworden op het gebied van lange afstanden en internationaal transport. Met de nieuwe XF voldoet DAF als eerste in de branche aan de nieuwe EU-voorschriften omtremt gewicht en afmetingen. Geniet van uitmuntende aerodynamica, hogere brandstofefficiency en de laagste CO2-uitstoot. Dé truck van de toekomst. Stap in de nieuwe DAF XF met maximale veiligheid, optimaal comfort en een hoger rendement.

Alle verbeteringen die zijn doorgevoerd in de nieuwe DAF XF, zoals een hoger koppel bij lagere toerentallen, geoptimaliseerde aandrijflijnen, efficiënte achterassen samen met geavanceerde elektronica en aerodynamische verbeteringen, leveren tot 10% lager brandstofverbruik op bij lange ritten.

Meer informatie over de nieuwe DAF XF

Heeft u vragen over de nieuwe DAF XF 2022? Of wilt u meer informatie ontvangen over de nieuwe DAF XF? Neem direct contact met ons op door onderstaande contactformulier in te vullen. Wij helpen u zo snel mogelijk verder. 

Nieuwe DAF XF 2021 / 2022

De nieuwe DAF XF eigenschappen voor extra veiligheid en efficiëntie

 • Uitstekend zichtveld. Door een diepdoorlopende voorruit (33% groter) en lage raamlijnen (15% groter). Uit te breiden met een extra ruit in de bijrijdersportier.
 • Innovatieve spiegels. De fenomenaal ontworpen buitenspiegels zorgen voor het beste zicht naar achteren, optioneel is het inklapbare DAF Digital Vision Systeem.
 • Liever helemaal geen spiegels en alles in beeld op het dashboard? Dan is er de DAF Corner View. De camera brengt het frontzicht, het trottoir en de dode hoek perfect in beeld.
 • Focus op de weg. De belangrijkste rijfuncties van deze truck bedient u via de hendels aan het stuur of de stuurkolom.
 • Het geluid van meldingen zijn duidelijker geworden. 
 • Gemakkelijk manouvreren. Dankzij het hogere koppel in de hoogste versnelling zijn de motoren efficiënter ingericht, waardoor de nieuwe DAF XF zeer soepel rijdt.
 • Buitengewoon stil. Door een laag geluidsniveau blijft u langer alert op de weg.

nieuwe DAF XF van de voorkant 2022

De nieuwe DAF XF eigenschappen voor optimaal chauffeurscomfort

 • Een uiterst comfortabel bed. Met een breedte van 80 cm, is de nieuwe XF voorzien van de breedste bedden. Daarnaast is er de optie voor een extra boven- of bagagebed.
 • Een smaakvol, warm en sfeervol interieur. Met de nieuwe Exclusive Line kiest u voor extra kwaliteit en luxe.
 • Nieuw energiezuinig klimaatregelsysteem: eenvoudig het klimaat regelen met de nieuwe one-touch bediening, ook vanaf het bedieningspaneel in de achterwand.
 • Fantastische led-verlichting: geheel nieuw ontworpen interieurverlichting voorzien van een innovatieve draaischakelaar. Er zijn verschillende functies waar u uit kunt kiezen geheel aan te passen aan uw rij- en rustcondities.
 • Royale opbergruimte door de ruime cabines. In de deurvakken, boven het dashboard, onder het bed en in de dakconsoles kunt u al uw spullen kwijt.
 • Volledig nieuwe digitale display. Het 12-inch touchcreenmenu is in te stellen naar wens. 

Het digitale dashboard van de nieuwe DAF XF

Het dashboard van de nieuwe DAF XF is in een geheel nieuw jasje gestoken. Hij is volledig digitaal en hierdoor een echte eyecatcher. Het dashboard heeft een 12 inch-LED scherm dat volledig ingesteld kan worden op eigen voorkeuren. 

U heeft de optie om het tweede display voor DAF Navigatie en Infotainment systeem met touch screen te bedienen. Secudaire rijfuncties worden nogsteeds bediend met fysieke schakelaars die allen binnen handbereik zijn geplaatst op het dashboard. Ook op het stuurwiel en de stuurkolom kunnen gerelateerde functies bediend worden. Het stuurwiel is nieuw ontworpen en optimaal verstelbaar, zodat het bijna net zo aanvoelt als een personenwagen. 

DAF XF Electric

DAF XF Electric

De nieuwe DAF XF Electric beschikt over een PACCAR elektromotor met een vermogen van 170 kW/230 pk tot 350 kW/480 pk. U heeft de keuze tussen een complete accupack van 2 tot 5 banken, waardoor het mogelijk is om 500 kilomter te rijden met één acculading tot zelfs 1000 kilometer per dag, bij een optimale voertuig- en oplaadplanning. U hoeft niet lang te wachten wanneer de nieuwe generatie DAF XF Electric wordt opgeladen. Bij een accupack van 3 banken wordt de truck in ongeveer 45 mintuten voor 80% opgeladen. De grootste accu duurt iets minder dan 2 uur voordat hij volledig is geladen voor 100%. Dankzij het nieuwe e-portfolio van DAF: de LF, XD en XF electric heeft u altijd de keuze tussen een elektrische truck die bij uw behoeften past.

Hoger rendement met de nieuwe DAF XF

Met de nieuwe DAF XF doet u een toekomstgerichte investering in uw wagenpark. Door de perfectie in aerodynamica, realiseert u maximale efficiency in brandstofverbruik en de laagste CO2 emissies. Bespaar op onderhoudskosten, omdat er alleen een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig is, of vanaf 200.000 km.

Voel de verbazingwekkend efficiënte aandrijflijn door de geoptimaliseerde motor, transmissie en achterassen. De koeling en het luchtmanagement is verbeterd en tegelijkertijd is het gewicht van het voertuig teruggebracht. Samen dragen deze verbeteringen bij aan een ongekende brandstofbesparing van 10% (afhankelijk van het weer, de lading en het type voertuig).

Specificaties DAF XF 2021/2022

 • Superieure chauffeurspositie en ergonomie
 • Slechts drie instaptreden
 • Cabinelengte: 2360 mm
 • Optimaal direct zicht door diepdoorlopende voorruit en lage raamlijnen
 • Trottoirzichtruit en cinema-stoel 1]
 • DAF Digital Vision System 1]
 • DAF Corner View
 • Voldoet aan de 3 sterren-classificatie van de London Direct Vision Standard 2]
 • Volledig aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel
 • DAF Infotainment System
 • Volledige stahoogte: 1980 mm voor de chauffeursstoel
 • Vlakke vloer met voetuitsparingen: hoogte motortunnel 175 mm
 • Onderste bed (breedte x lengte): 650/750 x 2220 mm
 • Bovenste bed (breedte x lengte): 600 x 2000 mm
 • MX-11- of MX-13-motor 
  XF 370 MX-11 (270 kW / 367 pk)
  XF 410 MX-11 (300 kW / 408 pk)
  XF 450 MX-11 (330 kW / 449 pk)
  XF 430 MX-13 (315 kW / 428 pk)
  XF 480 MX-13 (355 kW / 482 pk)
  XF 530 MX-13 (390 kW / 530 pk)

1] Optioneel.
2] Indien gespecificeerd met trottoirzichtruit en DAF Digital Vision System

DAF XF NGD bulk
DAF XF bakwagen
DAF XF NGD

Ontmoet de nieuwe generatie DAF

De nieuwe Daf XF truck bepaalt de lat voor lange afstanden en internationaal transport. De elegante grille, de hoogwaardige ledverlichting, super strakke vormgeving en een gestroomlijnde cabine zijn karakteristiek voor deze vrachtwagen.

De gehele cabine is helemaal doorontwikkeld. De cabine loopt iets naar voren toe en helt iets achterover (conform de Europese wetgeving) en is daarmee 16 cm langer. De cabinevloer van deze truck ligt 7,5 centimeter lager dan de vorige versie. De huidige DAF LFCF en XF blijven ook beschikbaar naast de nieuwe modellen DAF XF, XG en XG+. Bekijk de nieuwe DAF XG en DAF XG Plus voor de grootste cabine. Deze modellen zijn maar liefst 33 centimeter langer.

Meer informatie over de nieuwe DAF XF 2022?

Wilt u professioneel advies over alle mogelijkheden van de nieuwe DAF XF? Vul dan onderstaand contactformulier in voor meer informatie. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

Neem contact op over de nieuwe DAF XF

Bekijk ook de andere DAF trucks

NEW DAF XF
DAF XG
new daf xf
DAF LF
DAF CF
DAF XF
Naar boven