Nieuwe Generatie DAF XD serie - Op weg naar de toekomst

DAF heeft de Nieuwe Generatie DAF XD, XDC en bovendien de Nieuwe DAF XD Electric gelanceerd op de IAA in Hannover in Duitsland. Hiermee versterkt DAF nog meer zijn posititie als toonaangevende fabrikant van 'emissieloze' voertuigen en blijft DAF koploper in de verduurzaming van het transport. De ranges bieden tot meer dan 500 'emissieloze' km aan. De nieuwe DAF XD serie deelt de unieke DNA met de Nieuwe Generatie XFXG en XG⁺.

Lees alle informatie over de nieuwe standaard van de DAF XD op het gebied van efficiëntie, chauffeurscomfort en veelzijdigheid. 

DAF XD distributietrucks

Nieuwe DAF XD distributietrucks

 • Nieuwe Generatie DAF XD serie is de nieuwe norm in het distributiesegment
  - Unieke DNA wordt gedeeld met de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+
  - Eersteklas veiligheid, chauffeurscomfort en efficiëntie
  - Geschikt voor alle type werkzaamheden met de meest uiteenlopende opbouw mogelijkheden 
  - Productie is van start gaan in de herfst van 2022
 • Nieuwe DAF XDC is zeer geschikt voor de bouw en tijdens speciale uitvoeringen
  - Leverbaar met 3 en 4 assen 
  - Uniek uiterlijk door zijn krachtige ontwerp met grille en bumper 
  - Ruime bodenvrijheid en oploophoek 
 • Nieuwe DAF XD Electric: koploper op het gebied van milieu
  - E-motoren van PACCAR met vermogens tot 350 kW / 480 pk
  - Ruim aanbod effectieve batterijpakketten
  - 'Zero emission' ranges van 200 km tot meer dan 500 km
  - Nieuwe assemblagefabriek voor de DAF XD Electric
DAF XD Kraanwagen uit voorraad leverbaar

Ready to go

DAF XD Kraanwagen

Op zoek naar een nieuwe DAF XD kraanwagen?
Kies dan voor deze DAF XD Ready to GO!

➜ Uit voorraad leverbaar, dus al klaar voor inzet
➜ Direct de juiste configuratie
➜ Samenwerking met alle toonaangevende opbouwers

Nieuwe DAF XD functies en verbeteringen

De verbetringen van de nieuwe Generatie DAF XD beschikt over uitstekende functies om superieure veiligheid te creëren. Samen met de slimme functies zorgt dit ervoor dat u op een veilige manier de weg op kunt. 

Cabineontwerp
De cabinepositie is 17 centimeter verlaagd ten opzichte van de nieuwe XF, wat ook invloed heeft op beter zicht voor de chauffeur. Met de filosifie van DAF 'Hands On The Wheel, Eyes On The Road' kan de Nieuwe DAF XD bedient worden vanuit het nieuwe 'Vision 'Dashboard' met fysieke schakelaars en een touchscreen. 

Raampartij 
De XD wordt gekenmerkt door grotere voor- en zijruiten. Daarnaast hebben de rijruiten zeer lage raamlijnen, zodat de chauffeur het beste zicht heeft in zijn klasse. Het is een optie om aan de bijrijderszijde een extra zijraam, oftewel Kerb View Window, te kiezen. Samen met de opklapbare bijrijdersstoel geeft dit een vrij zicht op het verkeer, waardoor fietsers en voetgangers naast de truck goed zichtbaar zullen zijn. 

Brede kijkhoek 
Voor een voortreffelijk indirect zicht beschikt de nieuwe DAF XD serie over digitale spiegels. De DAF Digital Camera System geeft u een optimaal zicht onder alle weersomstandigheden. De spiegels zijn namelijk in de cabine gemonteerd aan de linker- en rechterkant van de cabine. Door middel van de DAF Corner View heeft de DAF XD een brede kijkhoek dan de traditionele spiegels, waardoor manoeuvreren in smalle steden een stuk gemakkelijker. 

Slimme functies 
Voor een betere veiligheid heeft de DAF XD een breed scala aan nieuwe functies, zodals de DAF City Turn Assist. De DAF City Turn Assist geeft signalen af zodra weggebruikers in de dode hoek bevinden. 

Uitstekende veiligheid, efficiëntie en comfort, ongeacht de toepassing.

Met de nieuwe norm in efficiëntie, chauffeurscomfort en veelzijdigheid is de DAF XD een uitmuntende optie voor zowel de chauffeur als de eigenaar. De Nieuwe Generatie DAF XD is vanaf heden te bestellen in een 4x2 en 6x2 asconfiguratie. Dit geldt voor zowel de trekker als bakwagen. Download hier de gratis XD Brochure in Nederlandse versie

DAF XD

De nieuwe norm in efficiëntie

Door het optimale aerodynamica design en uitstekende aandrijflijn is het brandstofverbruik en de bijbehordende Co2-uitstoot van de Nieuwe Generatie DAF XD uiterst laag. Het aerodynamisch design presenteert zich in de schuin toelopend cabine, gebogen voorruit en perfecte afdichtingen en luchtstromen. Ook wordt de effectiviteit van het voertuig nog verder verbeterd door de nieuwe PACCAR MX-11-motor, een aanzienlijk lichter voertuiggewicht, de standaard TraXon automatische versnellingsbak en de nieuwe systemen die de chauffeur helpen tijdens het rijden. De DAF XD heeft een snellere doorlooptijd bij de opbouw, doordat het aanbod PTO's, opbouwmodules en connectoren zijn uitgebreid. 

Nieuwe Generatie DAF XD chauffeur

De nieuwe norm in chauffeurscomfort

De Nieuwe Generatie XD is gefocust op comfort voor de chauffeur. U kunt erop rekenen dat het voertuig gemakkelijk in gebruik is. Door de toegankelijkheid en ruimere cabines met maar liefst 10 mvolume, is het rijden in de DAF XD een feest. Ook zal de overnachting prettiger zijn door de nieuwe Slaap- en Slaap Hoog Cabine. Een Dag Cabine is leverbaar met een standaard extra verlenging achter de stoelen voor meer binnenruimte. Het stuurwiel is verstelbaar, waardoor de ideale zitpositie van de chauffeur kan worden gegarandeerd. De nieuwe XD rijdt ook nog eens fantastisch door de nieuwe ontworpen voorzijde van het chassis en de nieuwe ophanging van de cabine- en van de achteras. 

Foto's DAF XD interieur

DAF XD interieur
DAF XD zicht
DAF XD interieur daycab
Nieuwe Generatie DAF XDC bouw

DAF XDC voor de bouw

Op de IAA Transportation 2022 heeft DAF ook de Nieuwe Generatie DAF XDC geprecenteerd. De DAF XDC is te herkennen aan het hoge laadvermogen en het robuuste ontwerp. De XDC is leverbaar voor vrijwel elke bijzondere uitvoering in het bouwsegment. Het is de ideale truck op maat, waarbij u de keuze heeft uit configuraties met twee, drie en vier assen en met enkele of dubbele aandrijving. De XDC heeft een 10.8 liter PACCAR MX-11 motor. Omdat het voertuiggewicht laag is, heeft de DAF XDC een hoog laadvermogen. DE XDC kan zware werkomstandigheden aan en daarom heeft de nieuwe truck een extra stevige bumper en een stalen plaat ter bescherming voor de radiateur. Voor de beste prestaties off-road heeft de DAF XDC een grote oploophoek en bodemvrijheid gekregen.

DAF XD Electric

Nieuwe Generatie DAF XD Electric geïntroduceerd

DAF Trucks introduceert de nieuwe XD Electric in volledig nieuwe en modulaire aandrijflijnen. Hiermee wordt de positie van 'zero emission' voertuigen van DAF Trucks alsmaar versterkt. De XD Electric is leverbaar in zero emission ranges die lopen van 200 tot meer dan 500 km met een PACCAR e-motor welke af te stemmen is op uw wensen. De vertrouwde PACCAR e-motor is te leveren in diverse vermogens van 170 tot 350 kW (230 tot 480 pk). Tevens heeft u een ruime keuze uit een combinatie van batterijsamenstellingen met in totaal 5 accupacks. Afhankelijk van omstandigheden en inzet, kan de DAF XD Electric een volledig elektrische bereik tot meer dan 500 km tot stand brengen op één acculading. Het elektrische voertuig kan maar liefst 1000 kilomter per dag afleggen bij een optimale voertuig- en oplaadplanning.

DAF XD Electric accupakketten

DAF XD Electric voor alle toepassingen

De elektrische DAF XD biedt een optimale opbouwvriendelijkheid. Om het voertuig perfect af te stemmen op uw wensen zijn er accupacks met 2 tot 5 banken beschikbaar. Deze accupacks zijn modulair, wat inhoudt dat de batterijsystemen flexibel te plaatsen zijn aan het chassis. Op deze manier blijft er voldoende ruimte over voor opbouw, zoals kraanpoten. Als optie is de 650V e-PTO verkrijgbaar voor het aandrijven van hulpapparatuur, zonder aparte generator nodig te hebben. Denk aan een elektrische koelmotor en een elektrische kraan. Truckland is uw DAF-dealer voor een soepele overgang naar elektrische trucks. Wij geven op maat gemaakt advies, waarbij uw behoeften aansluiten op de mogelijkheden.

DAF trucks logo

Truck of the Year 2023

Het is nog maar kort geleden dat DAF de International Truck of the Year 2022 Award won, voor de nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+. Dit weerhoudt DAF niet om stil te staan. Want ook de nieuwe DAF XD is uitgeroepen tot Truck of the Year 2023! De Nieuwe Generatie DAF XD werd uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2023’ door een jury van 24 vooraanstaande journalisten van evenveel vaktijdschriften uit heel Europa. 

 

DAF XD nacht
DAF XF efficient
DAF XD stad

Meer informatie over de nieuwe generatie DAF XD, XDC of XD Electric?

Wilt u professioneel advies over alle mogelijkheden van de nieuwe DAF XD? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem direct contact met ons op.

Contactformulier Nieuwe Generatie DAF XD Serie

Bekijk ook de andere DAF trucks

NEW DAF XF
DAF XG
new daf xf
DAF LF
DAF CF
DAF XF
Naar boven