De DAF LF is dé distributietruck in de klasse van 7,5 tot 19 ton

Nieuw is de 3,8 liter PACCAR-motor voor stedelijke distributie. Uiteraard zijn de 4,5 en 6,7 liter behouden voor de hogere vermogens. Het interieur en het exterieur hebben ook het vernieuwde Pure Excellence design meegekregen. De DAF LF Pure Excellence Euro-6 truck staat vol.

 • Eersteklas PACCAR motoren
 • Maximale efficiency en brandstofbesparing tot 6%
 • Toonaangevende elektronica en veiligheidsvoorzieningen 
 • Maatwerk door vele inzet- en opbouwmogelijkheden  
 • DAF Connect fleet-managementsysteem
 • Stoer en elegant uiterlijk

Tijdelijke actieprijs

DAF LF Combideal nu voor € 1.295,- p.m.

 • Leverbaar vanaf week 42
 • Compleet opgebouwd inclusief SAXAS laadbak
 • Inclusief gratis elektrische Hyster pallettruck t.w.v. €1.995,-
 • Tot 2030 toegang tot milieuzones
 • OP=OP

*Vraag naar de voorwaarden.

DAF LF euro 6: keuze uit drie PACCAR-motoren

Vertrouwd zijn de eersteklas PACCAR PX-5 en PX-7 motoren voor het zware werk. Dankzij de nieuwe software en een geoptimaliseerde warmte- en luchthuishouding geniet u van de maximale koppel die met 5 tot 12% gestegen is. Voor de DAF LF euro 6 kunt u kiezen uit drie toonaangevende motoren:

 • 4,5 liter PACCAR PX-5 (135 kW/184 pk – 157 kW/213 pk). Maximale koppel 850 Nm (bij 1.200 – 1.500 t/min)
 • 6,7 liter PACCAR PX-7-motoren (172 kW/234 pk t/m 239 kW/325 pk). Maximale koppel 1.200 Nm (bij 1.100 – 1.700 t/min). Toename van het vermogen met 8 kW/11 pk.
 • 3,8 liter PACCAR PX-4-motor is de nieuwe motor voor de LF City (7,5 tons LF) variant. Ideaal voor het lichtere transport binnen de stad. Beschikbaar in twee vermogens (7,5 tons LF): 115 kW/156 pk en 127 kW/172 pk. Maximale koppels van achtereenvolgens 500 en 600 Nm tussen 1.200 en 2.000 t/min.
   

DAF LF-transmissies

U kunt in de nieuwe DAF LF serie kiezen uit handgeschakelde en geautomatiseerde transmissies met vijf, zes, negen en twaalf versnellingen. Ook kunt u kiezen uit volautomatische versnellingsbakken. Voor de 19-tons LF (de krachtige DAF LF met 217 kW/295 pk en 239 kW/325 pk) is nu ook een Allison automatische transmissie beschikbaar.
 

Brandstofbesparing tot 6%

Nieuwe achterasreducties tot 1:3.31 reduceert het toerental van de motoren bij kruissnelheden met zo’n 150 tot 200 t/min. Bovendien bereikt u door de drijflijnoptimalisatie in de nieuwe motoren een brandstofbesparing tot wel 6%. Deze nieuwe toepassingen dragen verder bij aan een nog lager geluidsniveau van de motor. Heerlijk voor de bestuurder.
DAF LF Electrisch

Bekijk nu

DAF LF Electric

De DAF LF is nu ook verkrijgbaar is een elektrische variant: De DAF LF Electric. Zeer geschikt voor stadsdistributie met een actieradius van 280 km. Het accupakket van de DAF LF Electric is modulair, waardoor u kunt kiezen voor de gewenste accu op basis van de capaciteit.

Toonaangevende elektronica en veiligheidsvoorzieningen

Uw nieuwe DAF LF wordt standaard (vanaf 8 ton GVW en met luchtvering op de achteras) uitgevoerd met:

 • Advanced Emergency Braking System (AEBS); voorkomt aanrijdingen en grijpt indien nodig automatisch in door uw truck maximaal te vertragen
 • Forward Collision Warning; helpt ook bij het voorkomen van aanrijdingen
 • Adaptive Cruise Control (ACC); zorgt voor een veilige afstand met uw voorligger door de snelheid automatisch aan te passen, ook wanneer u in cruise control rijdt
 • Lane Departure Warning System (LDWS); de camera achter de voorruit signaleert onbedoeld wisselen van rijstrook. U wordt door een luid signaal gewaarschuwd. 
DAF LF bakwagen
DAF LF vuilniswagen

Nieuwe DAF LF - geheel op maat

De new DAF LF kent vele individuele inzetmogelijkheden. U heeft een ruime keuze aan wielbases met lengte tot 6,90 meter! Dit resulteert in: 

 • Opbouwlengte van ruim 9 meter voor maximaal laadvolume
 • Brandstoftankvolumes tot maar liefst 1.240 liter, voor een zeer grote actieradius en een maximale voertuigbeschikbaarheid

Daarnaast is transportefficiency vergroot door vernieuwde opbouwmogelijkheden:

 • Eenvoudigere plaatsing van een opbouw of component door de nieuwe ‘Body Attachment Modules’
 • Nieuw zijn de maatwerk voorbereidingen voor de plaatsing van een gesloten opbouw met laadlift, een tankopbouw met subframe of een kipper. 
 • Tot slot zijn er meer combinaties mogelijk van wielbases en lengtes van de achter-overbouw. Door een langere wielbasis en een korter chassis achter de achteras realiseert u eenvoudig de opbouw voor een vuilniswagen.
DAF LF 2.2 smalspoor binnenstad

Bekijk nu

DAF LF 2.2 Smalspoor

Sinds 2022 hebben wij de nieuwe DAF LF 2.2 smalspoor gelanceert, in samenwerking met DAF Trucks en ESTEPE. Met ruim 10% smallere omvang, is de nieuwe DAF LF 2.2 smalspoor uiterst geschikt voor in de binnenstad. De hindernis met smalle wegen en veel geparkeerde auto's zijn verleden tijd. Nu verkrijgbaar in diverse varianten. 

DAF LF
DAF LF bakwagen
DAF LF city

Meer informatie over de DAF LF?

Wilt u professioneel advies over alle mogelijkheden van de nieuwe DAF LF Pure Excellence? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem direct contact met ons  op.

Informatie aanvragen over de DAF LF

Bekijk ook de andere DAF trucks

NEW DAF XF
NEW DAF XF

De nieuwe generatie DAF XF bepaalt duidelijk de nieuwe norm voor lange afstand en internationaal transport. 

DAF XG
DAF XG

De nieuwe generatie XG zorgt voor een nieuw top-segment in de markt.

DAF XG+
DAF XG+

De nieuwe generatie XG+ is het vlaggenschip van DAF.

DAF LF
DAF LF

De DAF LF is dé distributietruck in de klasse van 7,5 tot 19 ton.

DAF CF
DAF CF

De nieuwe DAF CF, barstens vol noviteiten, is met recht de beste all-round truck in de markt te noemen. 

DAF XF
DAF XF

DAF heeft de XF doorontwikkeld met als doel optimale transport efficiency.

Naar boven