Ontdek de nieuwe DAF XF, DAF XG en DAF XG+

DAF Trucks heeft haar nieuwe, langverwachte truckrange gepresenteerd. Onder het motto ‘Start the Future’ liet DAF de nieuwe XF, XG en XG+ zien na vele teasers. 

De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinaties in het leven geroepen om grenzen te verleggen op het gebied van de reductie van emissies (CO2), alsook op het gebied van verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese truckfabrikant die een nieuwe generatie vrachtwagens introduceert met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving, die het resultaat is van de extra vrijheid die de nieuwe regelgeving biedt. De Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zijn toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort.

Truck of the year 2022

International Truck of the Year 2022

De new generation DAF is uitgeroepen tot International Truck of the Year 2022! Volgens het juryrapport heeft DAF Trucks als eerste truckfabrikant volledig geprofiteerd van de nieuwe EU-regelgeving voor maten en gewichten en zo een truckgamma gecreëerd die de aerodynamica, de brandstofefficiëntie, de actieve en passieve veiligheid en het comfort voor de chauffeur sterk verbetert.

DAF XF NGD
DAF XG
DAF XG plus

Groot, groter, grootst

De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ zijn ontwikkeld voor de lange afstand.

 • Cabinelengte
 • Stahoogte
 • Cabinevolume
 • NEW DAF XF De nieuwe norm
 • 2.360 mm
 • 1.900 - 2.075 mm
 • 9,73 m3
 • DAF XG Een klasse apart
 • 2.690 mm
 • 2.025 - 2.075 mm
 • 11,85 m3
 • DAF XG+ het nieuwe vlaggenschip
 • 2.690 mm
 • 2.145 - 2.195 mm
 • 12,50 m3
new generation DAF

Digitaal dashboard

Het prachtige dashboard is een echte blikvanger en is zo ontworpen dat er ook een bijdrage geleverd wordt aan het unieke directe zicht. Het dashboard heeft centraal een fraai, 12-inch display voor alle aan het voertuig gerelateerde informatie. Het centrale 12-inch scherm, met een premium uitstraling, geeft een schat aan informatie weer. Twee selecteerbare thema’s, vier detailniveaus en persoonlijke instellingen worden allemaal bediend vanaf het stuurwiel.

Het optionele extra 10-inch display bevindt zich rechts van het stuurwiel en biedt telefoonspiegeling, infotainment, navigatie en meer. Het DAF Infotainment System is beschikbaar in drie verschillende varianten: Standaard, Luxury en Exclusive, die stapsgewijs een hoger niveau van digitale radio, streamingservices, navigatie, cameraweergaven, DAF Connect en apps van derden bieden. Het DAF Infotainment System kan op basis van persoonlijke voorkeuren worden geconfigureerd, wat opnieuw bijdraagt aan een perfecte omgeving voor de chauffeur.

DAF XF NGD bulk
DAF XF bakwagen
DAF XF NGD

Effeciëntie; tot 10% brandstof besparing

Met de introductie van de Nieuwe Generatie XF, XG, en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie trucks voor de lange afstand en zet daarmee de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency. Toonaangevende aerodynamica. Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen. Verder verbeterde systemen die de chauffeur ondersteunen. Lage voertuiggewichten. Samen dragen deze verbeteringen bij aan een ongekende brandstofbesparing tot wel 10%.
 

Uitzonderlijke aerodynamica

Aerodynamische prestaties vormen een hoeksteen van de nieuwe generatie DAF. Na uitgebreide simulaties en proefritten omvat het optimale ontwerp een reeks nieuwe aerodynamische kenmerken. Het resultaat is een extreem lage luchtweerstand door de luchtstromen om, door en onder de truck te geleiden. Al deze kenmerken zorgen voor 19% verbetering van de aerodynamische prestaties, wat leidt tot een lager brandstofverbruik en verbeterde bedrijfsresultaten.

Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen

In de nieuwe DAF XF, XG en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie 10,8 en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Met nog meer koppel en vooral: een groot aantal technische vernieuwingen die de efficiency op een nog hoger plan brengen. Voorbeelden zijn er te over:

een nieuw blok en een nieuwe cilinderkop
een nieuw design van de injectoren
een turbocompressor van een nieuwe generatie

Nabehandeling van uitlaatgassen

De unit voor de nabehandeling van uitlaatgassen (EAS) is nieuw ontworpen om de kortste weg tussen motoruitlaat en EAS-inlaat te realiseren. Zo wordt het verlies aan temperatuur van de uitlaatgassen tot het absolute minimum beperkt voor de hoogste efficiency.
 

Transmissies van de nieuwe generatie

De nieuwe generatie DAF trucks zijn standaard uitgerust met TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken voor een efficiënte, milieuvriendelijke aandrijflijn met uitstekende rijeigenschappen. Nieuw is dat bij het wegrijden automatisch de meest ideale versnelling wordt gekozen. ‘Voorspellende’ (predictive) functies zijn uitgebreid en als optie is urge-to-move leverbaar, waarbij het ‘kruipen’ van de truck uitstekend met het rempedaal te doseren valt.
 

Slimme brandstofregeling

Er zijn nieuwe functies voor slimme brandstofregeling toegevoegd, zoals Predictive Cruise Control van de derde generatie en nieuwe EcoRoll-functies die tot 93 km/u aan het einde van een afdaling mogelijk maken. Geoptimaliseerde EcoRoll voorkomt onnodig remmen en daaruit voortvloeiend energieverlies. Bovendien maakt Preview Downhill Speed Control, in combinatie met de verbeterde MX Engine Brake, een intarder overbodig, waardoor het totale voertuiggewicht wordt verlaagd en de efficiëntie toeneemt.
 

Zeer efficiënte achterassen 

Voor een maximale efficiëntie van de aandrijflijn, worden achterassen met gereduceerde olieniveaus toegepast en met nieuwe lagers voor de pignons. Een nieuwe generatie remklauwen leidt tot minder wrijvingsverliezen en een lager gewicht.
 

De nieuwe standaard voor koelsystemen

De nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+ trucks profiteren van de best mogelijke passieve koeling. Nieuwe luchtstroomgeleiders in de grille en de aan de cabine gemonteerde inkapseling zorgen voor een uitstekende aerodynamica in de motorruimte. Hierdoor wordt elke kilogram lucht die door de grille binnenkomt optimaal benut en wordt de ventilator zo weinig mogelijk ingeschakeld.
 

Service van de toekomst

Met de introductie van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ start DAF een nieuw tijdperk op het gebied van service en van onderhoud & reparatie.

 • Updates voor onder andere motor, centrale voertuigcomputer en DAF Connect kunnen op afstand worden gedaan;
 • Service-intervallen bedragen standaard maar liefst 125.000 kilometer;
 • Voor inzet op de lange afstand is zelfs een verlengde service-interval tot 200.000 kilometer beschikbaar, waardoor service-intervallen tot een jaar mogelijk zijn, een unicum in de industrie;
 • DAF MultiSupport biedt paneuropese reparatie- en onderhoudscontracten aan voor maximale efficiency en voertuigbeschikbaarheid.

Meer informatie over de nieuwe generatie DAF?

Wilt u professioneel advies over alle mogelijkheden van de nieuwe generatie DAF? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem direct contact met ons op.

Contact over de nieuwe generatie DAF trucks

Bekijk ook de andere DAF trucks

NEW DAF XF
DAF XG
DAF XG +
DAF LF
DAF CF
DAF XF
Naar boven