Vrachtwagen met kraan

Een vrachtwagen met kraan is verkrijgbaar met zowel een vaste laadbak met klep, een hydraulische kipper, trailer of met een losse oplegger. Een truck met kraan is onder andere geschikt voor het hijswerk van bijvoorbeeld pallets, betonblokken, balken, stenen of boomstronken. Door een vrachtwagen te voorzien zogenoemde verreiker met telescooparm kunnen zware lasten worden opgetild en verplaatst. Op deze wijze kunnen naast het laden en lossen van de truck dankzij de kraan ook kleine hijswerkzaamheden worden verricht.

Vrachtwagen met kraan DAF CF
DAF
man logo
vw bedrijfswagens logo

Bakwagen met laadkraan

Een bakwagen met kraan wordt voornamelijk gebruik bij transporten in de bouw- en industriesector. Op beperkt toegankelijke terreinen biedt een bakwagen met autolaadkraan de uitkomst om zware of grote ladingen snel te kunnen laden, lossen of verplaatsen. Een autolaadkraan kan worden gemonteerd op een bakwagen of op een losse trekker, al dan niet in combinatie met een trailer. Het maximale hefmoment van een laadkraan loopt uiteen van 1 tot 150 tm. Ook de reikwijdte van de mast kan verschillen van enkele meters tot 25 meter. De doorsnee laadkraan heeft een zwekbereik van circa 360 graden. Daarnaast zijn er echter ook kranen verkrijgbaar met een onbeperkt zwekbereik. Bent u benieuwd welk type autolaadkraan het beste past bij uw situatie? Laat u dan vrijblijvend adviseren door Truckland.

DAF gril

Advies bij uw truckspecialist

Bij de aanschaf van een vrachtwagen dan wel niet met laadkraan komt veel meer kijken dan het selecteren van het juiste model. Met elke aspecten en facturen u allemaal rekening dient te houden bij de keuze van een truck weet Truckland als geen ander.

Een aantal factoren welke van belang zijn tijdens de aanschaf van een truck met kraan:

  • Inhoud: wat gaat u vervoeren?
  • Wegen: snelweg of off-road?
  • Afstand: welke mate van comfort is gewenst in de cabine?
  • Bedrijfslast: wat is het gewenste hefmoment van de laadkraan
  • Frequentie: met elke frequentie gaat u de truck inzetten?
  • Milieu: CO2-uitstoot versus het vermogen?
  • Bestaande vloot: inruilmogelijkheden?
  • Onderhoud: wat zijn de daluren voor de jusite planning van het onderhoud?
  • Aanvullende wensen en behoeften.

Truckland adviseert u graag met betrekking tot een truck die past bij uw vervoerswensen. Wij zijn officieel dealer van DAF trucks en Ginaf trucks. Daarnaast is Truckland importeur van Renders Trailers en erkend Man reparateur.


vrachtenwagen met kraan logo daf

Truckonderhoud

Truckland is in staat om het onderhoud en de jaarlijkse controle met betrekking tot uw vrachtwagen met kraan uit te voeren. Wanneer het onderhoud niet tijdig plaatsvindt, kan de veiligheid in het geding komen.

Het regelmatig controleren en onderhouden is volgens de Arbowet en de CE-machine richtlijnen dan ook wettelijk verplicht. Een lichte laadkraan (met een bedrijfslast van kleiner dan 2 ton) wordt aan de hand van een inspectielijst gecontroleerd op zowel mechanische, elektrische als hydraulische punten.

Bovendien worden laadkranen getest met een testgewicht. Daarnaast kan de verdere opbouw van de truck op diverse punten worden nagekeken op een probleemloze werking. In de meeste gevallen kunnen noodzakelijke reparaties en aanpassingen direct worden uitgevoerd. Wanneer de truck de keuring succesvol heeft doorlopen, dan wordt deze voorzien van een goedkeuringssticker.

Daarnaast wordt de keuring aangetekend in het onderhoudsboek van er wordt een checklist van de keuring bijgevoegd

Gebruikte trucks

Bent u op zoek naar een tweedehands of gebruikte vrachtwagen met kraan? Bekijk dan eens onze occasions. Truckland heeft regelmatig gebruikte vrachtwagens en bakwagens voorzien van een autolaadkraan

Meer weten over een truck met kraan?

Wilt u meer informatie over een vrachtwagen met een autolaadkraan? Neem dan contact met ons via het onderstaande contactformulier of neem telefonisch contact op met een van onze vestigingen. 

Contact met Truckland

Naar boven