Truckland Truck Brandcard

Trekkers ophalen met TruckBrancard

De buitenlandse strandingskosten (slepen en repareren) zijn enorm gestegen. Het is vaak voordeliger om een gestrand voertuig niet door een lokale dealer te repareren, maar om deze naar Nederland te repatriëren.

Om voertuigen naar Nederland te halen heeft Truckland dan ook een zogenaamde ‘TruckBrancard’ aangeschaft. Dit is een 1-assige dieplader waarmee trekkers gerepatrieerd kunnen worden. Neem voor meer informatie contact op met Truckland Services.

Voordelen TruckBrancard

Deze TruckBrancard wordt niet alleen ingezet door Truckland zelf. Onze klanten met een Reparatie onderhoud contract (ROC) kunnen deze gratis lenen en hun gestrande trekker ophalen. Dit biedt ook de mogelijkheid om een extra trekker mee te nemen en deze ter plaatsen om te wisselen voor de gestrande trekker. Op die manier kan de chauffeur de oplegger omkoppelen en de weg vervolgen.

Er zijn nog meer voordelen aan het zelf ophalen van de trekker, namelijk:

De gestrande trekker is sneller gerepareerd

Bijna alle truckdealers hebben een tekort aan monteurs. Daarnaast geven veel dealers voorrang aan hun vaste klanten. Hierdoor kan het regelmatig dagen of wel weken duren voordat zij aan de reparatie beginnen.

U bespaart op de sleepkosten

In onze ROC staat dat sleepkosten tot maximaal €750 per pechgeval worden vergoed. Wanneer een extern (of buitenlands) sleepbedrijf €3.500 in rekening brengt, betekent dit dat (€ 3500 – € 750 =) € 2.750 niet vergoed wordt door het ROC.

Er is geen sprake van “buitenlandse meerkosten”

De meeste kosten voor buitenlandse reparaties worden vergoed door het ROC. Hierbij zijn echter de meerkosten bij buitenlandse reparaties niet afgedekt. Dit is het verschil in kosten wanneer de reparatie zou zijn uitgevoerd door Truckland.

Deze meerkosten bedragen meestal tussen de 30 en 40% van het factuurbedrag. Dit komt doordat de buitenlandse dealers uren en onderdelen bruto doorbelasten. Daarnaast worden er vaak ook nog toeslagen doorbelast.

DAF trucks brancard

TruckBrancard reserveren

  1. Is uw trekker gestrand en wilt u gebruik maken van onze TruckBrancard? Neem dan contact op met Truckland Services via tel: 020-585 1130 of mail: roc@truckland.nl.
  2. U haalt onze TruckBrancard op bij de vestiging waar deze op dat moment staat (meestal Truckland Eindhoven). Uw trekker dient een schotelhoogte te hebben van 115 cm.
  3. Indien uw gestrande trekker niet meer rijdbaar is, dient deze op de TruckBrancard gelierd te worden. Voor de voeding van de lieren dient uw trekker te zijn voorzien van een NATO of REMA stekker.
  4. Als u een extra trekker meeneemt, adviseren wij om deze op de TruckBrancard te lieren (i.p.v. te rijden). Op deze manier kunt u het oplieren een keer oefenen.
  5. Nadat u uw gestrande trekker heeft opgehaald, brengt u deze naar de Truckland vestiging waar het voertuig zo spoedig mogelijk gerepareerd wordt.
Naar boven