Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Standkachels

Een standkachel is een luchtverwarmer die zorgt voor een aangename warmte als de motor is uitgeschakeld. Ideaal voor campers, bestelwagens en trucks. 

Een brandstofpompje haalt diesel uit de tank van het voertuig. In de verwarming ontsteekt een gloeistift de brandstof. In de gesloten verbrandingskamer ontstaat een vlam die de warmtewisselaar verwarmt. De ingebouwde ventilator zuigt lucht aan van buiten die verwarmd wordt als het de warmtewisselaar passeert. De verwarmde lucht wordt daarna in het interieur geblazen. Alle uitlaatgassen van de verwaming worden naar buiten geblazen. Er is geen kwaliteitsverlies van hete lucht doordat het verbrandingscircuit gescheiden is van het verwarmen. Een sensor meet de temperatuur in het interieur en past het niveau constant aan door de hoeveelheid lucht te variëren. Zo wordt een ingestelde temperatuur snel bereikt en constant gehouden.

Samenwerking met standkachels.nl

Truckland is partner van standkachels.nl waarmee we voor elk voertuig een standkachel op maat kunnen inbouwen.

Standkachel ideaal voor campers

Een camper kan eigenlijk niet zonder standkachel. In Nederland kan het buiten de zomermaanden juli en augustus nog wel eens fris zijn. Helemaal in de ochten en avond kan het snel afkoelen. Een goede camperverarming is dan ook een slimme investering. Met een goede verwarming kunt u makkelijker ook buiten de zomermaanden op vakantie. Daarnaast zijn deze maanden ook vaak iets goedkoper. Of misschien wilt op vakantie naar de sneeuw met uw camper. Met een standverwarming is dit geen probleem.

De standaard verwarming van een camper werkt op gas of is elektrisch. Elektriciteit is niet altijd voorraad en soms erg prijzig. Daarnaast vraagt een elektrische kachel veel vermogen. Een gaskachel heeft als nadeel dat u steeds moet slepen met gasflessen, zeker geen pretje. Een standkachel werkt op brandstof en wordt aangesloten op uw huidige dieseltank en is gemaakt met maar één doel; zo zuinig mogelijk uw voertuig verwarmen.

Camper verwarmen sneew

Standkachel bestelwagen

Standkachel bestelwagen

 

Uw laadruimte voorstvrij houden of extra verwarmen? Of instappen in een heerlijk warme bestelauto tijdens koude dagen? Dat kan met een standkachel!

Voordelen standkachel verwarming

  • Laag brandstofverbruik
  • Robuust en zeer sterk
  • Verwarmt snel, constante en stille werking.
  • Compact formaat - snelle en eenvoudige installatie
  • Veilig in gebruik
  • Weinig onderhoud en servicevriendelijk

Meer weten over standkachels?

Wilt u meer informatie over het laten inbouwen van standkachels in uw camper, bestelwagen of truck? We zijn bereikbaar via het onderstaande reactieformulier.