Certificeringen van Truckland

Alle vestigingen van Truckland zijn 9001 en 14001 gecertificeerd. Deze certificeringen betekent voor u borging van de kwaliteit en dienstverlening van Truckland. Tevens beschikken alle vestigingen over de benodigde RDW erkenningen voor wettelijke keuringen en tachograafdienst. Verder zijn alle vestigingen BOVAG lid, beschikken ze over STEK erkenning (airco/koeling), Adrem veiligheidskeuringen, VCA certificaat, Duurzaam Erkend certificaat en zijn alle vestigingen Bovag Truckdealer.

 

Truckland is gecertificeerd voor of erkend in:

  • AMTeK veiligheidsinspecties
  • Airconditioning (STEK)
  • APK keuring
  • Erkend Duurzaam
  • FOCWA
  • LPK keuring
  • SCM Certificatie
  • Tachograaf ijk en inbouwerkenning
  • Toll Collect
  • VGM Checklist Aannemers (VCA)
amtek

AMTeK certifcering

Truckland is door Aboma gecertificeerd voor het uitvoeren van AMTeK veiligheidskeuringen, AMTeK wordt beschouwd als hét keurmerk voor periodieke veiligheidskeuringen. Het AMTeK-systeem (Aboma Management Technische Keuringen) is onder andere bedoeld voor bedrijven die materieel van anderen laten keuren door eigen werknemens, zoals Truckland dat ook doet. Met deze keuringen verhogen we de veiligheid, inzetbaarheid, en betrouwbaarheid van de voertuigen van onze klanten.
 

Het onderhouden en repareren van onder andere afvalinzamelingsvoertuigen is één van de specialiteiten van Truckland. Deze voertuigen zijn voorzien van een veelal gecompliceerde opbouw. Deze opbouw is een arbeidsmiddel dat onderhevig is aan slijtage en daarom deskundig en regelmatig gekeurd  en indien nodig onderhouden moet worden.


stek

STEK erkend - Airconditioning

Elke eigenaar/beheerder of installateur van een koelinstallatie of airconditioningapparatuur heeft te maken met milieuwetgeving. Hierin wordt o.a. bepaald op welke wijze moet worden omgegaan met stoffen die de ozonlaag aantasten. Installatie, reparatie en onderhoud mag in het kader van milieubescherming uitsluitend plaatsvinden door STEK-erkende bedrijven. Zij zijn op de hoogte van alle eisen, waaraan iedere installatie, oud of nieuw, moet voldoen. Truckland is STEK erkend.

erkend duurzaam

Erkend Duurzaam

Alle Truckland vestigingen zijn Erkend Duurzaam bevonden door de Bovag. Na een traject met een uitgebreide scans en een onafhankelijke beoordeling de certificaten voor Erkend Duurzaam uitgereikt. 


RDW erkend

RDW erkenning voor uw APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Uiteraard zijn alle Truckland vestigingen gecertificeerd voor APK keuringen.

focwa

FOCWA lid

De Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf is een actieve ondernemersorganisatie. Aangesloten bedrijven houden zich voornamelijk bezig met het schadeherstel van auto's, bedrijfsvoertuigen, caravans, campers en motorfietsen en het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën.


toll collect

Toll Collect

Toll Collect GmbH is een consortium dat in opdracht van de Duitse federale overheid een elektronisch systeem heeft ontwikkeld voor het innen van tol voor vrachtwagens. Truckland verzorgt de aanvraag en de inbouw van Toll Collect apparatuur.

LPK-keuring

Minimaal één keer per jaar dient er een LPK-keuring van laadkleppen plaats te vinden. Dat kan aan de hand van het RAI/FOCWA LPK (Laadkleppen Periodieke Keuring) keurmerk. Doel van LPK is om onderhoud, reparatie en keuring van laadkleppen op een kwalitatief hoger niveau te brengen. Laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot vertraging, of nog erger: de vereiste veiligheid kan in gevaar komen.
 

SCM Certificatie op vrachtwagens: inbouw van goedgekeurde beveiligingsproducten

Diefstal van auto's en hun toebehoren is helaas aan de orde van de dag. Om de kans op inbraak of diefstal van uw voertuig te verkleinen werken verzekeringsmaatschappijen samen met SCM-erkende inbouwbedrijven die SCM-goedgekeurde beveiligingsproducten professioneel inbouwen. Truckland verzorgt de inbouw van SCM-goedgekeurde systeem inclusief bijhorend SCM-certificaat.


Erkenning Controle Apparaten voor uw tachograaf

Elke vrachtwagen of bus moet verplicht voorzien zijn van een tachograaf. Truckland is RDW erkend om tachografen in te bouwen, te activeren en/of te repareren. 
 

VGM Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA)

Het VCA-systeem is in eerste instantie ontwikkeld om bedrijven die diensten verlenen aan de (petro)chemische industrie op een objectieve manier te toetsen en te certificeren op hun VGM-beheersysteem. De VCA is een meetlat voor VGM-beheersystemen van uitvoerende (opdrachtnemende) bedrijven, ook bijvoorbeeld in de bouw, metaal, installatie- en transportsector.

Meer weten over onze certificeringen?

Wilt u meer informatie over de certificering van Truckland? Contacteer ons dan via het onderstaande reactieformulier. 

Meer informatie over certificeringen

Naar boven