Duurzaam bandenbeleid

Truckland ontvangt "duurzaam op weg" certificaat van Profile

Profile heeft haar ‘Duurzaam op de weg’-certificaat uitgereikt aan bedrijfsmobiliteitsspecialist Truckland. Hiermee wordt Truckland Rent beloond voor de inspanningen die op het gebied van bandenbeleid bij het bedrijf zijn doorgevoerd. Dit maakt de huurtrucks van Truckland duurzamer én veiliger op de weg.

Duurzaam op de weg certificaat

Duurzaam en kostenbesparend

Behalve verduurzaming levert het beleid ook een flinke kostenreductie op: de goede en zorgvuldige aandacht voor de banden van de vloot van Truckland zorgt voor brandstofbesparing en minder bandenslijtage, waar de huurder ook van profiteert!

Het ‘Duurzaam op de weg’-certificaat wordt door bandenspecialist Profile uitgereikt aan transport- en logistiekbedrijven die dankzij een duurzaam bandenbeleid minder brandstof verbruiken en dus minder CO2uitstoten.

Voldoende aandacht voor bandenmanagement leidt tot een besparing in brandstof en onkosten voor zowel Truckland Rent als hun klanten. Het certificaat is een erkenning voor Truckland, dat de afgelopen jaren voortdurend heeft geïnvesteerd in verduurzaming onder het Truckland Zero label.

Op 13 december 2022 nam Truckland de onderscheiding bij Truckland Tilburg in Berkel-Enschot in ontvangst.

Profile, marktleider in bandenmontage en -service, reikt de erkenning sinds 2020 uit. Met dit certificaat bewijzen logistieke dienstverleners dat zij voorlopen op duurzaamheidsbeleid. Truckland zet zich al veel langer in voor klimaatvriendelijk ondernemen: onder de naam Truckland Zero ambieert Truckland met zijn elektrische vrachtwagens en bestelbusjes zo min mogelijk uitstoot te genereren. Met een huurvloot van ruim 250 voertuigen en 19 vestigingen, is Truckland de grootste dealer in Nederland. Het certificaat van Profile bewijst dat de voortdurende inspanningen om Truckland te verduurzamen niet onopgemerkt zijn gebleven.


Naar boven