NIEUWE FIAT SCUDO AANGEKONDIGD!

Stellantis kondigt de nieuwe Fiat Professional Scudo en de nieuwe Fiat Ulysse aan, waarmee het productgamma van Fiat wordt uitgebreid.

Een Fiat Professional lichte/middelgrote bedrijfswagen en een Fiat Multi-Purpose Vehicle staan ​​op het punt in productie te gaan in de fabriek van Stellantis Hordain in Frankrijk.
Beide modellen zullen verkrijgbaar zijn met verbrandingsmotor, en in de nieuwe 100% elektrische versie (Battery Electric Vehicle),
Een breed scala aan bedrijfsvoertuigen, verkrijgbaar in maximaal drie lengtes: bestelwagen, combi en cabine met platform, waardoor de sterke positie van Fiat Professional wordt versterkt
Een volledig assortiment voor de Multi-Purpose-versie, verkrijgbaar in verschillende combinaties van 6 tot 9 zitplaatsen, gericht op grote gezinnen of het bedrijfsleven.
De nieuwe familie van voertuigen markeert dan ook de terugkeer van Fiat Professional en Fiat naar de historische Franse fabriek die tussen 1994 en 2016 enkele van hun beroemdste modellen produceerde, met hun vroegere namen Scudo en Ulysse.
De BEV-configuraties van beide modellen zullen ongetwijfeld veel belangstelling wekken, vanwege hun reactie op de voortdurende transitie naar emissievrije mobiliteit en als een concreet voorbeeld van de allesomvattende elektrificatiestrategie van Stellantis.
Tegen 2030 zullen naar verwachting de emissiearme voertuigen van Stellantis goed zijn voor meer dan 70% van de verkoop in Europa en meer dan 40% in de VS, met een investering van meer dan €30 miljard in 2025.

Fiat Scudo ook 100% elektrisch leverbaar

Stellantis kondigt de lancering aan van een nieuwe generatie voertuigen, die op het punt staat in productie te gaan in de historische Stellantis-fabriek in Hordain, in de buurt van Valenciennes in Noord-Frankrijk. Een daarvan is een Fiat-minivan; de andere een lichte/middelgrote bedrijfswagen van Fiat Professional.

De twee nieuwe modellen zullen beschikbaar zijn in zowel ICE (Internal Combustion Engine) als 100% elektrische (Battery Electric Vehicle) versies. Specifiek zullen de interne verbrandingsmotoren diesel-aangedreven zijn, gecombineerd met handmatige of automatische transmissie. Het lichte bedrijfsvoertuig wordt geleverd in drie configuraties: Van, Combi en Cabine met platform, om te voldoen aan alle professionele transportvereisten. Beide voertuigen zijn ook gebaseerd op het EMP2-platform, waarvan het modulaire karakter het mogelijk maakt om aan specifieke behoeften in verschillende markten te voldoen door zich aan te passen aan zeer verschillende modellen en segmenten. Hetzelfde platform wordt ook gebruikt voor de modellen Peugeot Expert en Traveller, voor de Citroën Jumpy en SpaceTourer, en voor de Opel/Vauxhall Vivaro en Zafira Life.

Fiat Scudo begin 2022 te bestellen

Geïnspireerd door het succes van hun voorgangers, zullen de twee nieuwe modellen de namen Fiat Ulysse en Fiat Professional Scudo dragen. Ze zullen het assortiment van de in Turijn gebaseerde merken een boost geven en dienen als een emissievrije oplossing voor grote gezinnen, de markt voor vrijetijdsvoertuigen, vervoer met chauffeur, professionals en outfitters. Sterker nog, naast de vertrouwde, betrouwbare verbrandingsmotorversies van beide voertuigen komen ook de innovatieve 100% elektrische modellen, die ongetwijfeld grote belangstelling van het publiek zullen trekken.

De nieuwe generatie Fiat en Fiat Professional is dan ook een antwoord op de voortdurende transitie naar emissievrije mobiliteit. Met name met het toenemende gebruik van lichte bedrijfsvoertuigen in stedelijke gebieden - mede door de toenemende vraag naar online bezorgdiensten, zullen deze voertuigen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot in steden. Evenzo zullen de versies voor passagiersvervoer gezinnen in staat stellen te genieten van een 'groene' actieve levensstijl, profiterend van innovatieve hightech-apparaten, buitengewone niveaus van comfort en ruimte aan de top van hun segment, en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

De bestellingen voor de Fiat Professional Scudo zullen tussen eind dit jaar en begin volgend jaar worden geopend.

Stellantis speelt in deze context al een leidende rol, bewezen door haar onbetwiste Europese suprematie in bedrijfsvoertuigen, en door haar duidelijke intentie om een ​​wereldleider te worden in elektrische bedrijfsvoertuigen. Op dezelfde manier streeft de Groep naar een allesomvattende elektrificatiestrategie, om haar iconische merken te voorzien van opwindende, geavanceerde voertuigen, gebruikmakend van zowel interne expertise als partnerschappen/joint ventures om geavanceerde technologieën te ontwikkelen tegen betaalbare prijzen. In de komende drie jaar zal de reis naar het elektrificeren van bedrijfsvoertuigen worden uitgerold naar al zijn producten en regio's, onder meer door tegen eind 2021 bestelwagens op waterstof aan te bieden.

Tegen 2030 wordt verwacht dat de emissiearme voertuigen van Stellantis goed zijn voor meer dan 70% van de verkoop in Europa en meer dan 40% in de VS, met investeringen van meer dan €30 miljard tegen 2025 in elektrificatie en softwareontwikkeling.

Fiat Scudo 2022
Fiat Scudo 2022
Fiat Scudo 2022

Trucks

Lees ook deze voorgestelde artikelen

Naar boven