Axell Logistics kiest voor verdere verduurzaming in 2023

Familiebedrijf Axell Logistics vindt zijn oorsprong in het Brabantse Diessen. Het begon allemaal in 1933 onder de naam ‘Timmermans Transport & Logistiek’. Inmiddels is Axell Logistics uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in transport en warehousing, met locaties in Diessen, Etten-Leur en vijf vestigingen in Polen. In de opgeteld 150.000 m2 aan magazijnruimte in zowel Nederland als Polen, biedt zij uiteenlopende logistieke activiteiten voor diverse vooraanstaande klanten.

DAF XD order voor Van Geffen

Behoorlijke groei in de afgelopen 90 jaar

Nog steeds wordt er behoorlijk aan de weg getimmerd. Dagelijks rijden er in Nederland en Polen 125 vrachtwagens van Axell Logistics op de weg. De afgelopen 90 jaar is er een behoorlijke groei geweest. De kracht van Axell Logistics? De diversiteit in de dienstverlening. Deze varieert namelijk van opslag en handlingsystemen, maatwerk leveren op het gebied van warehousing, transport, retail distribution, international forwarding, contract logistics tot fulfilment. Dit alles door creatief te zijn en met de klant te kijken naar een oplossing op maat. “Hierdoor zijn we in staat om kwaliteit te leveren en altijd te gaan voor langdurige relaties met klanten en medewerkers”, aldus Lennard van de Winkel, Managing Director van Axell Logistics. “Geen logistiek proces is hetzelfde. Daarom vraagt elke uitdaging om een andere oplossing. We vervoeren bijvoorbeeld niet alleen goederen van A naar B, maar al 90 jaar zetten we elke dag die extra stap voor onze klanten.”


Axell Groep ondertekend offerte Truckland

Duurzame drive

Met haar maatwerk samenstelling van logistieke oplossingen is Axell een betrouwbare businesspartner. Transparantie en daadkracht zijn verankerd in het DNA van het familiebedrijf. De organisatie heeft de drive om duurzaam resultaat te behalen, getuige ook de 5000 zonnepanelen welke zijn geïnstalleerd op het dak van het warehouse in Etten-Leur in 2020.

Voor een logistiek dienstverlener is uitstoot een belangrijk duurzaamheidsthema. “We rijden met schone en zuinige Euro 6 trucks waardoor onze vrachtwagens aanzienlijk minder stikstof en fijnstof uitstoten. We plannen onze ritten efficiënt in, zodat we met zo min mogelijk kilometers maximaal resultaat kunnen halen. Verduurzamen is een doorlopend proces en kan altijd beter. Daarom onderzoeken we steeds hoe we met nieuwe technieken onze voetafdruk verder kunnen verkleinen. Een logische volgende stap is daarom het verder verduurzamen van ons wagenpark. We hebben gekozen voor de nieuwe generatie DAF trucks om ons verbruik met minimaal 10% verder te verlagen. Daarnaast onderzoeken we een volgende stap naar elektrificering van een deel van ons wagenpark, bij voorkeur geladen met de opwekking vanuit onze eigen zonnepanelen”, vervolgt Van de Winkel.

Uitgebreid advies over de DAF XF trekkers

De nieuwe generatie DAF trucks past daarom erg goed binnen de verduurzamingsambitie van Axell. Maar ook de moderne uitstraling en aantrekkingskracht voor de chauffeurs heeft de keuze voor deze truck bekrachtigd. De trucks worden voor een maximale beschikbaarheid gecombineerd met een reparatie- en onderhoudscontract, alles uitgevoerd door Truckland Tilburg. De vier bestelde DAF XF trekkers worden begin Q2-2023 afgeleverd. Truckland heeft Axell uitgebreid geadviseerd in het aankoopproces wat goed aansluit bij de manier van samenwerken. 

Naar boven