Truckland Group neemt “Van den Oever Camper en caravan center” in Herpen over.

Truckland Group, (onderdeel van de Pallieter Group) verbreedt haar portfolio in Nederland met de overname van “Van den Oever Camper en caravan center” in Herpen. Met deze overname breidt Truckland haar activiteiten binnen de camperbranche verder uit.

Camperland Cor van den Oever

Truckland richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren, verhuren en onderhouden van vrachtwagens van het merk DAF, bestelwagens van de merken Fiat, Iveco, Maxus en trailers van de merken Renders en Kogel. Van den Oever is niet alleen een begrip op het gebied van campers in de regio, maar heeft haar sporen verdiend door heel Nederland. Bij Van den Oever werken in totaal 20 medewerkers.

Binnen Truckland bestaat er een jarenlange relatie met camperklanten die altijd al terecht konden voor service en onderhoud. Vanaf nu kunnen zij dus ook terecht voor de aankoop en huur van nieuwe en gebruikte campers. De vestiging van “Van den Oever” zal onderdeel worden van Truckland Group waarbinnen een deel van de 19 filialen reeds een sterke affiniteit met campers heeft. 

Truckland is gevestigd in; Acht, Almere, Amsterdam, Boxtel, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Heerhugowaard, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid, Schiphol,  Son, Tilburg, Veghel, Velsen, Wognum en Zaandam. Naast de 16 Nederlandse  bedrijven heeft Truckland nog vestigingen in België (Beerse) en Spanje (Valdemoro en Alcalá de Henares).

Door deze overname neemt de omzet met circa 10 miljoen euro toe en daarmee  komt de geprognotiseerde omzet op een totaal van circa 300 miljoen euro in 2022. Dit wordt gerealiseerd met circa 670 medewerkers. 


Cor van den Oever -Algemeen Directeur van “Van den Oever”-: "Door deze overname wordt de continuïteit van ons bedrijf geborgd en laat ik het met een gerust hart achter bij Truckland, een bedrijf met een rijke historie en roots in het Brabantse”.

Eric Theuws -CEO Truckland-: "Middels deze overname breiden we de portfolio in de breedte verder uit. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijn doelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar campers en camperonderhoud blijft in de komende jaren onverminderd groot. De synergie tussen beide ondernemingen leidt tot meerwaarde voor onze klanten: naast de bestaande service- en onderhoudswerkzaamheden bieden we nu ook de verkoop en verhuur van campers aan. Door ons uitgebreide netwerk van vestigingen is de bereikbaarheid beter en kunnen we de verhuur van campers grootschaliger aanbieden.

De overname past binnen de missie en visie van Truckland Group waarin professionalisering en het bieden van totaaloplossingen voor haar klanten de speerpunten zijn, in een markt die vraagt om intensief getrainde en gemotiveerde medewerkers.

Naar boven