Reijrink Staalcontructie continueert inzet van solide IVECO Daily bedrijfswagens

Zijn hele werkzame leven is Jerry van den Bosch vol passie met transport bezig. Nadat hij het transportbedrijf van zijn vader overnam dat in IJmuiden gevestigd zit, bouwde hij dat met succes verder uit. Die ontwikkeling kende echter ook een keerzijde en na een periode van bezinning en het verwerken van bepaalde situaties, keerde de ondernemer in 2016 terug op de locatie aan de Strandweg in de haven van IJmuiden. Bij een truckhandelaar kocht hij twee gebruikte DAF XF trekkers, die hij via Truckland Lease financierde. Om zijn enthousiast en hernieuwd opgestarte onderneming te onderstrepen ging Jerry samen met een chauffeur, toen als charter, in het geconditioneerd vervoer aan de slag.

Een hecht familiebedrijf

Toen Toon Reijrink in 1967 in een schuurtje achter het ouderlijk huis tractoren repareerde en stalinrichtingen ging bouwen, was de basis voor het familiebedrijf gelegd. De leiding van het wereldwijd actieve concern is sinds 2006 in handen van zoon Willem Reijrink en biedt werk aan ± 130 medewerkers. Kenmerkend voor het bedrijf zijn innovatie: een volledig geautomatiseerde machinelijn en de werksfeer die er heerst: ‘’Het is hier altijd wij, nooit ik!’’ Om opdrachtgevers te ontzorgen regelt Reijrink desgewenst ook de engineering in eigen beheer, evenals de montage. Daarvoor zijn dagelijks eigen montageploegen in de IVECO’s onderweg, maar ook diverse kranen, hoogwerkers en vrachtwagens. 

We hebben een afspraak met Tim van Dun, coördinator bedrijfsbureau bij Reijrink. Hij verontschuldigt daarmee Willem Reijrink. “Hij wilde dit verhaal graag doen, maar was razend druk met de zakelijke activiteiten”, opent Tim. “Wij werken als bedrijf wereldwijd, maar het overgrote deel is voor de Nederlandse markt. Voor die zendingen naar andere delen van de wereld houden onze engineers bij de ontwikkeling rekening met de lengte van de componenten en stemmen die af op de afmeting van een zeecontainer, die we via Antwerpen en Rotterdam verschepen. In eigen land gaat eigenlijk alles over de weg met lengtetransporten.”

Zeven IVECO Daily’s

Tim vertelt verder over de aanschaf van de zeven IVECO Daily bussen voor de montageploegen. “Onze bestaande bussen waren altijd in onderhoud bij garagebedrijf Reijrink in Diessen en bij de plannen voor de nieuwe voertuigen hebben zij het contact gelegd met Peter Zwerts van Truckland Acht. Op basis van de goede ervaringen met de vorige IVECO’s wisten we dat die modellen zeker in de selectie meegenomen moesten worden. We hebben absoluut naar andere opties gekeken en met demo’s gereden, maar we zijn uiteindelijk bij Truckland en IVECO uitgekomen. De praktijk is dat onze bussen zwaar belast worden door eigen lading en de aanhangers met materialen en hoogwerkers. Het IVECO-chassis heeft bewezen daar goed tegen bestand te zijn. Om dat te onderstrepen is voor de meest krachtige Euro 6 dieselmotor gekozen. We zijn vaak met vier man onderweg, daarom kwam er weer een dubbele cabine met een luxe deels verstelbare achterbank. Alle luxe en comfort is aan boord en daarmee is ook een hele grote stap gezet in vergelijking met de vorige IVECO Daily’s. Alle bussen zijn gelijk uitgevoerd en voorzien van een herkenbare en aansprekende huisstijl. Het zijn immers ook onze rijdende visitekaartjes. Voor het onderhoud zijn er afspraken gemaakt met Truckland Tilburg”, besluit Van Dun.

Duurzaamheid

Met de ingebruikname van deze IVECO bussen onderstreept het Brabantse bedrijf de zorg voor duurzaamheid. Elektrische voertuigen bleken momenteel nog te beperkt voor de specifieke inzet en vandaar dus Euro 6 met AdBlue. Daarentegen investeerde het bedrijf wel in de montage van 5.550 zonnepanelen op de daken van de productiegebouwen en doet er alles aan om die productie zo duurzaam mogelijk te realiseren. Tevens is Reijrink actief bezig met circulair bouwen inclusief de terugkoopgaranties op de staalproducten bij het einde van de levensduur. Om in de toekomst ook over de juiste vakbekwame mensen te kunnen beschikken, zijn ze via social media actief om jonge mensen te werven en hen te wijzen op de vele uitdagingen die er bij Reijrink liggen en biedt aanvullend ook de nodige stageplaatsen aan geïnteresseerden.

Reijrink Staalconstructie Iveco Daily
Reijrink Staalconstructie Iveco Daily

Trucks

Lees ook deze voorgestelde artikelen

Naar boven