DAF CF Hybrid

De DAF CF Hybrid is ideaal voor emissievrij rijden in de stad en lange afstanden daarbuiten. Dit kan door het beste van twee werelden met elkaar te combineren: elektrisch rijden in de stad gecombineerd met ultra-schone dieseltechnologie voor inzet op lange afstanden. De DAF CF Hybrid is bovendien binnen een half uur weer volledig opgeladen.

DAF CF hybrid

DAF CF Hybrid Innovation Truck

De DAF CF Hybrid Innovation Truck is een geweldige hybride vrachtwagen. Met de hybridetechnologie biedt de DAF CF Hybrid zero emissions binnen steden een hoge logistieke efficiency daarbuiten. Unieke specificaties van deze hybride vrachtwagen zijn:

  • Zero emissions rijden in de stad
  • Grote reikwijdte met dieselmotor voor langere afstanden
  • Hoogste logistieke efficiency
  • 10,8 liter PACCAR MX-11-motor (330 kW/450 pk)
  • ZF elektromotor (75 kW/100 pk, piek: 130 kW/175 pk)
  • Speciale ZF TraXon-versnellingsbak voor hybride aandrijflijnen
  • In 30 minuten volledig opgeladen

Emissievrij bereik van DAF CF Hybrid

De batterijen van de elektromotor kunnen in 30 minuten worden opgeladen. Zowel tijdens het rijden op de snelweg door de dieselmotor, als door middel van een DC-oplader bij een oplaadstation. De DAF CF Hybrid is tevens geschikt voor snelladen, in 20 minuten is de batterij al 80% vol. Met een volledig opgeladen batterij heeft de DAF CF Hybrid een elektrisch bereik van 30 tot 50 kilometer (afhankelijk van het uiteindelijke totaalgewicht van uw combinatie). Ruim voldoende om het stedelijk gebied emissievrij in en uit te rijden.

Rijdt u alleen binnen steden? Bekijk dan de mogelijkheden van de DAF CF Electric en DAF LF Electric.

DAF CF electric
DAF CF hybrid

Hybridetechnologie voor lange afstanden.

Voor het bereiken van een grote actieradius wordt de DAF CF Hybrid buiten de stedelijke gebieden aangedreven door de MX-11-dieselmotor. De hybridetechnologie zorgt dankzij slim energie-management voor extra brandstofbesparing. De energie die vrijkomt – bij het gebruik van de motorrem, Down Hill Speed Control en Predictive Cruise Control – wordt gebruikt bij de ondersteuning van de dieselmotor. Dit heeft een positieve impact op uw brandstof verbruik en CO2 uitstoot.

Het batterijpakket van het hybride-systeem van de DAF CF Hybrid drijft zowel de elektrische aandrijflijn, de elektrische luchtcompressor als de optionele intelligente e-PTO aan. De e-PTO kan bij geconditioneerd transport worden gebruikt voor het aandrijven van de koelinstallatie. Bovendien draagt de elektrische PTO bij aan een nog lager geluidsniveau. 

Verbeter uw CO2-footprint. Kies voor de DAF CF Hybrid

Wilt u meer informatie over de DAF CF Hybride? We informeren u graag over alle mogelijkheden. Vul onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Bekijk ook de andere DAF trucks

DAF LF
DAF CF
DAF XF
DAF XF
DAF XG
DAF XG +
Naar boven