Onze reis

De motor van Truckland? Die startten we in 1956. Qua leeftijd mag u ons dus best een oldtimer noemen. Maar ondanks die respectabele leeftijd vertonen we nog niet de minste sporen van slijtage of roest. Ruim 65 jaar na onze eerste kilometers is onze organisatie robuuster, completer en krachtiger dan ooit. Klaar om onze klanten op weg te helpen én te houden. Niet alleen door trucks en bestelwagens te verkopen, maar juist door goed mee te denken en perfect onderhoud te bieden. Truckland heeft een duidelijke ambitie: leidend zijn als het gaat om de vervoersoplossingen van vandaag én de toekomst.

Truckland merken

Bij Truckland zijn we thuis in verschillende merken bestelwagens en trucks, maar onze  belangrijkste merken zijn DAF en Fiat Professional. We begonnen als DAF-dealer en servicepunt van de voertuigen van Eindhovense origine. In een ver verleden waren we zelfs nog even servicecentrum van de iconische DAF-personenwagens. We kregen er steeds meer vestigingen bij. Bijvoorbeeld DAF Tilburg, dat later Truckland Midden-Brabant werd. Ook in de Randstad breidden we steeds verder uit.

Meerdere merken

Tijdens een lange reis is regelmatig bijsturen noodzakelijk. Ook wij kozen halverwege de jaren negentig voor een koerswijziging. We vroegen ons af: is het verstandig om afhankelijk te blijven van één fabrikant? We besloten om het risico te spreiden en verder te gaan met een multibrandstrategie. Vanaf 1994 werkt ieder bedrijf uit onze groeiende familie onder de naam Truckland

Met een gerichte groeistrategie maken we onze ambities waar. Hieruit is binnen ons portfolio een uitgebalanceerd pakket van merken en diensten ontstaan. Een totaalaanbieder, die in staat is om voor ieder vervoersvraagstuk en budget een passende oplossing te bieden. Naast DAF bieden we ook  Fiat, IVECO, TATRA, GINAF, Maxus en Renders Trailers aan en daarnaast is onze afdeling Lease en verhuur voor alle voertuigen beschikbaar. 

Truckland Spanje

Actief in Nederland, België en Spanje

De jaren negentig liggen ver achter ons, maar onze naam reist mee door de tijd. Door het land, zelfs door het continent! Truckland is intussen een begrip in de wereld van de zakelijke voertuigen. Niet alleen in Brabant en het westen van Nederland. U vindt ons intussen in alle contreien, van Acht tot Zaandam. Ook in België en Spanje staan we inmiddels op de kaart. We hebben een vestiging in het Belgische Beerse. Nog wat zuidelijker komt u ons tegen in Alcala de Henares en Valdemoro, in Spanje. En we zijn nog láng niet klaar met groeien …

DAF voorraad

Grootste dealer van het land

Qua grootte is Truckland een speler van formaat. Eén op de tien trucks  op de Nederlandse wegen komt van Truckland. Dat maakt ons met afstand de grootste dealer van trucks  van het land. Daar zijn we behoorlijk trots op.

Balie Receptie

Het verschil maken met onderhoud, reparaties en advies

We zijn breed en compleet. Ons portier staat voor iedereen open. Naast vrachtwagens, bestelwagens en trailers aan zakelijke klanten leveren we ook campers aan particulieren. Na de sleuteloverhandiging houdt ons werk ook zeker niet op. Natuurlijk verkopen we graag, maar met andere zaken maken we écht het verschil. We blijven betrokken bij de klant, onder meer voor onderhoud, verhuur, financiering, reparaties en advies. Als een soort bijrijder, een navigator. Niet op de passagiersstoel, maar ook nóóit ver weg.

lange termijn relatie

Langetermijnrelaties

Met onze klanten gaan we langetermijnrelaties aan. Daarbij vinden we het belangrijk om verder te kijken dan naar de vraag op zich. We verplaatsen ons in onze klanten en stellen tegenvragen, zodat we hun wensen écht begrijpen. Zo kunnen we een oplossing bieden die onze klanten werkelijk verder brengt. Ook met de mobiliteitstransitie. Minder of zelfs zero emissie wordt de norm. Dat leidt tot flinke vraagstukken voor onze klanten. Wij komen met de antwoorden die onze klanten in staat stellen om de beste keuzes te maken.

Truckland zero

Dat vraagt om nieuwe technieken en initiatieven. Elektrische oplossingen, om concreter te zijn. Dat is de motor van Truckland Zero! Wij grijpen onze rol en zorgen dat onze klanten iets te kiezen hebben. Op de juiste snelheid; een tempo waarmee we inspelen op de snel veranderende wereld van transport. Veranderen kost tijd en sluiproutes zijn er niet. Het is een proces van de lange adem, dat langzaam op gang kwam, maar nu echt op stoom komt. De vergelijking met een diesel is prima te trekken. Daar hebben we gelukkig óók nog steeds verstand van.

truckland omgeving duurzaam

Oog voor onze omgeving

Duurzaamheid en innovatie zitten in ons DNA. Dat gaat voor ons veel verder dan alleen het plaatsen van zonnepanelen op de daken van onze vestigingen, al hebben we die natuurlijk ook. Dat we het maximale uit onze bronnen en materialen halen, is voor ons een vanzelfsprekendheid. Alle afvalstoffen zamelen we gescheiden in. We doen alles wat we kunnen om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We letten goed op onze omgeving. Op de natuur, maar we dragen ook de maatschappij een warm hart toe. Door lokale verenigingen en initiatieven te sponsoren, bijvoorbeeld. 

truckland leren mensen

Warm en menselijk

Bij Truckland zijn we gek op trucks en bestelwagens, maar nóg meer houden we van mensen. Klanten, maar ook onze collega’s: stuk voor stuk gedreven vakmensen. We vinden hun persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Dat moedigen we aan, binnen onze organisatie: we willen dat mensen een drive en een doel hebben. Daarom investeren we in onze medewerkers en stimuleren we hun groei. Elke collega die een relevante opleiding wil volgen kan daar gewoon om vragen. De factuur betalen wij.

Ook hebben we aandacht voor de medewerker van de toekomst. Truckland is een leerbedrijf en enthousiaste mensen die het vak willen leren, zijn van harte welkom. Zo houden we niet alleen veel voertuigen, maar ook mensen in beweging. Daar gaan we nog heel wat kilometers en jaren mee door. We zijn dan wel op leeftijd, maar nog láng niet versleten. Sterker nog: we zijn nu pas écht lekker op snelheid!

Vlaggen
Duurzaam ondernemen
Monteur compliment

Werken bij Truckland

Nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Benieuwd naar onze vacatures?  Kijk dan snel naar onze nieuwe werkenbijtruckland website.

Neem contact met ons op

Naar boven