Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Vernieuwde DAF XF en CF - Pure Excellence

 

DAF introduceert de nieuwe generatie CF trucks en XF trucks, die een nieuwe norm zetten in transportefficiency en chauffeurscomfort. Vernieuwingen aan de motoren, nieuwe aandrijflijnen en aerodynamische optimalisaties zorgen voor een tot wel 7% lager brandstofverbruik. Het nieuwe online fleet-managementsysteem DAF Connect geeft ruimte aan een nóg verdere efficiencyverhogingen. De nieuwe generatie CF en XF biedt bovendien meer laadvermogen en een vernieuwd interieur en exterieur voor het hoogste chauffeurscomfort en de grootste aantrekkingskracht. De nieuwe serie trucks garanderen de laagste bedrijfskosten en de hoogste inzetbaarheid.

“Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie CF- en XF-trucks hebben we voortgeborduurd op de uitstekende reputatie die onze Euro 6 trucks op het gebied van brandstofefficiency, betrouwbaarheid en chauffeurscomfort hebben opgebouwd in Europa. De nieuwe CF en XF bieden daardoor de best mogelijke oplossingen voor zowel de klant als de chauffeur”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. “Ondersteund door toonaangevende services en een uiterst professionele dealerorganisatie, zijn de nieuwe CF- en XF-trucks - die in de zomer van 2017 in productie gaan - het summum voor de eigenaar en de droom van elke chauffeur.”

 

IMG1 nieuwe norm
IMG2 nieuwe norm

Een nieuwe norm

DAF heeft een hele reeks verbeteringen geïntroduceerd om uw rendement per kilometer te verhogen en de milieubelasting te verminderen. De nieuwe CF en XF zijn de nieuwe norm in transportefficiency en de maatstaf voor chauffeurscomfort. In het kort: De absolute top.

Laagste brandstofverbruik in zijn klasse

  • Motorinnovaties PACCAR MX-11 en MX-13
  • Nieuwe efficiënte geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak
  • Nieuwe, uiterst efficiënte achterassen met snellere overbrengingsverhoudingen
  • Aerodynamische optimalisaties
  • Geavanceerde softwarefuncties voor de aandrijflijn


Een hoger koppel bij lagere toerentallen, gecombineerd met geoptimaliseerde aandrijflijnen, zeer efficiënte achterassen, geavanceerde elektronica en aerodynamische verbeteringen, resulteren in een tot 7% lager brandstofverbruik op lange ritten. Daarmee kunt u duizenden euro’s per jaar besparen!

Hogere laadvermogens

  • Een nieuw en tegelijkertijd zeer doelmatig en ultra-compact systeem voor de nabehandeling van uitlaatgassen (Emission Aftertreatment System, EAS) levert 50 kg gewichtsbesparing op
  • Ook de gewijzigde motoren en aanpassingen aan het chassis dragen bij aan verdere gewichtsbesparing


Afhankelijk van de asconfiguratie leveren deze voorzieningen een gewichtsbesparing tot 100 kg op. Dat resulteert in een hoger laadvermogen, bijzonder belangrijk voor gebruiksdoelen waarbij elke kilogram telt.

IMG nieuwe CF en XF

Maximale uptime

  • Onderhoudsintervallen tot 200.000 km
  • Eersteklas opbouwvriendelijkheid

De CF en XF staan bekend om hun hoge mate van betrouwbaarheid. De nieuwe elektrische en elektronische architectuur verbetert de indrukwekkende prestaties op dit gebied nog verder. Bedrading en aansluitingen ondergingen een afslankkuur en werden vereenvoudigd voor optimale betrouwbaarheid, en bieden tegelijkertijd ongekende flexibiliteit als het gaat om het aansluiten van componenten. Dit alles staat garant voor maximale beschikbaarheid en minimale bedrijfskosten.

Toonaangevend systeem voor wagenparkbeheer

Ons nieuwe DAF Connect-systeem voor wagenparkbeheer biedt u real-time inzicht in de doelmatigheid van chauffeur en voertuig. Het systeem geeft heldere informatie over de locatie, het brandstofverbruik en de gereden kilometers van voertuigen, alsook over de bezettingsgraad en de stationairtijd van het wagenpark. DAF Connect optimaliseert de voertuigbeschikbaarheid, reduceert de operationele kosten, verhoogt de logistieke efficiency en vergroot daarmee uw winstgevendheid per kilometer.

Uitstekend chauffeurscomfort

Chauffeurscomfort is een van de vele sterke punten van de nieuwe CF en XF. We hebben zaken toegevoegd die de cabine een nog aantrekkelijkere plek maken om te werken, verblijven en slapen. Er zijn vele nieuwe opties voor het personaliseren van het interieur voor ongeëvenaard comfort en luxe. Bovendien introduceren we talloze innovaties die het rijden makkelijker, veiliger en aangenamer dan ooit maken.

IMG exterieur

Nieuwe elementen exterieur

Nieuwe ontwerpelementen maken de nieuwe CF en XF tot de meest opvallende trucks op de weg. Deze elementen dragen ook bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.
 

 

Uitzonderlijke aandacht voor chauffeur en efficiency

De nieuwe CF en XF zijn de veiligste trucks op de weg. Ze beschikken standaard over voorzieningen die niet alleen de chauffeur en andere weggebruikers de hoogst mogelijke mate van veiligheid bieden, maar ook bijdragen aan een laag brandstofverbruik en een hoog comfortniveau.

Excellente aandrijflijn

De nieuwe CF en XF worden aangedreven door de multi-torque PACCAR MX-11 en MX-13 motoren in nieuwe vermogensversies. Dankzij de vele innovaties leveren deze motoren nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement.
IMG aandrijflijn
IMG2 aandrijflijn

Meer weten over de nieuwe DAF XF en CF?

Wilt u meer informatie over de vernieuwde DAF XF en CF? Neem dan contact met ons op door middel van het onderstaande reactieformulier. 

Bekijk ook de andere DAF trucks

Grootste en meest ervaren bedrijfswagendealer van Nederland

Transportoplossingen van klein tot groot

Voorkom onnodige stilstand met onze flexibele onderhoudscontracten

Truckland is de partner in automotive services