Problemen met het lezen van de nieuwsbrief? Bekijk de online versie
Waterafscheider DAF Euro 6

Geachte relatie,

In Europa komt het steeds vaker voor, dat voertuigen schade aan het brandstofsysteem oplopen ten gevolge van wisselende brandstofkwaliteit. Deze wisselende brandstofkwaliteit wordt onder andere veroorzaakt door de voorgeschreven bijmenging van milieuvriendelijke producten, zoals biodiesel. Biodiesel is een biobrandstof die bijvoorbeeld gemaakt wordt uit plantaardige olie of dierlijk vet. Op Europees niveau is afgesproken dat normale diesel een percentage biodiesel moet bevatten. In sommige gevallen kan biodiesel leiden tot vocht/water in de brandstoftank en dit vocht/water kan schade veroorzaken aan het brandstofinjectiesysteem van uw voertuig.

Waterafscheider voor € 750,- inclusief montage

Om deze schade (en stilstand) door deze wisselende brandstofkwaliteit in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u overwegen om preventief een waterafscheider te monteren. In samenwerking met DAF Nederland kunnen wij op dit moment een waterafscheider aanbieden voor € 750,- inclusief montage. In deze waterafscheider zit een filter welke jaarlijks moet worden vervangen (een filter kost circa €65,-).

Onderhoudscontract

Ook als uw DAF bij ons in onderhoud is middels een ROC (Reparatie- en onderhoudscontract), kunt u overwegen om een waterafscheider te laten monteren. Schade veroorzaakt door brandstofkwaliteit valt namelijk niet onder garantie en/of ROC. De aankoop van de waterafscheider valt niet onder het ROC maar de jaarlijkse kosten voor het vervangen van het filter vallen wel onder het ROC (zonder dat het ROC-tarief omhoog gaat).

meer informatie

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en plannen graag een afspraak voor u in.

Meer informatie
volg truckland
facebook twitter youtube Linkedin
Truckland.nl | Contact | Afmelden