Voorkom onnodige stilstand met onze flexible onderhoudscontracten
Grootste en meest ervaren bedrijfswagen dealer van Nederland
Transportoplossingen van klein tot groot, ruime keuze

Maxus EV80

De Maxus EV80 is de eerste volledig elektrische bestelwagen binnen de bedrijfswagenmarkt. Na een rijk verleden van de Maxus series kwam de Chinese gigant met een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen die sinds kort op de Europese wegen te zien is. Deze Maxus wordt gekenmerkt door de uitstekende specificaties en is nu ook verkrijgbaar als chassis-cabine.

 

Maxus EV80 specificaties

De Maxus EV80 is de 100% elektrische bestelauto die nu direct leverbaar is! De Maxus EV80 wordt gekenmerkt door de uitmuntende specificaties.

De Maxus bestelwagen heeft een laadvolume van ongeveer 17 m3.
Het laadvermogen is 885kg en de auto heeft een trekgewicht van 1200kg.
We hebben de specificaties van de Maxus EV80 ook nog overzichtelijk op een rijtje gezet:
 

  • Laadvermogen tot 885kg
  • Tot 200 km range
  • Snelladen in 2 uur
  • Tot 17m3 laadruimte
  • Leverbaar als chassis-cabine en gesloten bus
  • Apple Carplay & Android Auto
  • Leverbaar met trekhaak
Maxus EV80
Maxus EV80 audio
Maxus EV 80 dashboard
Maxus EV80 Interieur1
Maxus EV80 opladen

Maxus EV80 met chassis cabine

De Maxus EV80 is ook direct beschikbaar als chassis-cabine versie. De enige 100% elektrische bestelwagen die uitgerust kan worden met een bak of kipper. 

Indien u op zoek bent naar een bedrijfswagen die u naar eigen behoeft kunt aanpassen, dan is een Maxus EV80 met chassis cabine misschien wel iets voor u. Een chassis cabine is het onderstel van de wagen, met de cabine erop. U heeft hierbij diverse keuzes. Zo kunt u kiezen voor een bakwagen of een laadback (open laadbak). Op deze manier wordt de Maxus EV80 chassis cabine precies op uw wensen en behoeftes afgestemd.

Een chassis cabine is erg geschikt voor de inzet bij gemeentelijke instellingen, hoveniers, verhuizers, etc. 
Maxus EV80 chassis cabine

Meer informatie over Maxus?

Specificatie Chassis Cabine
Specificatie Bestel H3

Wil je meer informatie over de elektrische Maxus EV80? Of wilt u meer weten over de voordelen van elektrisch rijden? Bel dan met 088 - 5 807 807 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

In de Maxus EV80 gaat het er vanzelfsprekend rustig aan toe. Het rijden verloopt soepel en schokvrij. In de cabine zijn drie zitplaatsen. De zit positie is erg aangenaam en zeer geschikt voor distributiewerk en gemeentelijke diensten. De laadruimte is bereikbaar via een aantal schuifdeuren en twee achterdeuren.

De elektrische bedrijfswagen heeft een actieradius van bijna 200 kilometer (afhankelijk van de belading en de rijomstandigheden. Daarnaast heeft de bestelwagen zo’n twee uur nodig om volledig op te laden, via het zogeheten fast charging.

 
De bestelbus gaat alweer enige tijd mee. Maar sinds kort is het ook mogelijk om voor een elektrische bestelbus te kiezen dankzij de introductie van Maxus EV80. Elektrisch rijden wordt meer en meer populairder in Europa en dankzij de elektrische aandrijflijn is dit dus nu ook mogelijk voor deze bestelwagen. De Maxus EV80 is de eerste volledige elektrische aangedreven bestelwagen op de Europese wegen. 

Het compleet elektrisch rijden zorgt ervoor dat u geen CO2 uitstoot. Dus naast dat de Maxus soepel rijdt, zeer praktisch is en zeer betrouwbaar is, is de bestelwagen een milieuvriendelijk vervoersmiddel.

Financiële voordelen elektrisch rijden

Bij een financiële vergelijking tussen elektrisch rijden en op brandstof rijden is het van belang dat u naar de totale gebruikskosten over de complete gebruiksduur kijkt. Een elektrische auto is gemiddeld duurder in aanschaf dan een vergelijkbaar model op benzine of diesel. Echter is het van belang dat u alle kosten meeneemt. Indien u daar naar kijkt dan zal u tot de conclusie komen dat elektrisch rijden goedkoper is dan op brandstof rijden.

Ten eerste doordat een elektrische auto lagere energie kosten kent. Prijzen van benzine en diesel zijn lastig te voorspellen. De elektriciteitsprijs thuis is daarentegen nagenoeg gelijk. Het voordeel is vooral te halen indien je de mogelijkheid hebt om thuis of op het werk de auto op te laden, dan kost rijden op stroom grofweg de helft van rijden op reguliere brandstof.

Daarnaast vergt een elektrische auto minder onderhoud. Dat komt omdat er minder bewegende onderdelen zijn en dus treedt er minder slijtage op. Bovendien bestaat er minder behoefte aan regulier onderhoud; daarom hoef je niet zo vaak naar de werkplaats.

 
Ook zijn er een aantal fiscale voordelen bij het gebruik van een elektrische auto in vergelijking tot een auto op brandstof. Eigenaren die elektrisch rijden profiteren namelijk van een lager motorrijtuigenbelasting. Dit is de belasting die de eigenaar van het bezit van een motorvoertuig betaalt. Daarbij maakt het niet uit of u met het motorrijtuig gebruikmaakt van de weg of dat dit stilstaat op privéterrein. De hoogte van de motorrijtuigen belasting hangt af van het soort motorrijtuig dat u heeft, het gewicht van het motorvoertuig, de brandstof, hoe milieuvervuilend het motorrijtuig is en in welke provincie de houder gevestigd is.

Daarnaast geven diverse gemeenten subsidies op het gebruik van elektrische voertuigen. De hoogte van deze subsidies kunnen per gemeente verschillen. 

Om de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren, gelden er tot 2021 ook andere belastingvoordelen op volledig elektrische auto’s, namelijk:.
 
  • Geen aanschafbelasting (BPM)
  • Geen wegenbelasting (MRB)
  • Lage bijtelling van 4% per jaar (sinds 2019 geldt dit percentage tot een catalogusprijs van maximaal 50.000 euro).