Voorkom onnodige stilstand met onze flexible onderhoudscontracten
Grootste en meest ervaren bedrijfswagen dealer van Nederland
Transportoplossingen van klein tot groot, ruime keuze

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

8,1
Beoordeel

DAF presenteert elektrische LF, CF en hybride CF

september 2018 - ‘Proud of our heritage, leading today, ready for the future.’ Dat is het overkoepelende thema van DAF op de IAA 2018, de grootste trucktentoonstelling van Europa die van 20 tot en met 27 september in Hannover plaatsvindt. DAF Trucks toont zijn complete toonaangevende aanbod aan producten en services, het resultaat van 90 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve transportoplossingen. DAF is Europees marktleider in het trekker-segment en de nummer één op het gebied van brandstofefficiency, optimale inzetbaarheid, betrouwbaarheid en chauffeurscomfort. DAF laat zijn leiderschap op het gebied van de ontwikkeling van aandrijflijnen zien aan de hand van de geavanceerde LF Electric, CF Electric en CF Hybrid Innovation Trucks. Deze trucks vormen een belangrijk onderdeel van DAF’s visie op de toekomst van het wegtransport.

De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand. De CF en XF werden verkozen tot 'International Truck of the Year 2018' vanwege een reeks aan technische innovaties, die tot een 7 procent lager brandstofverbruik leiden en daarmee de standaard in de industrie zetten. Daarnaast werd de DAF LF in het Verenigd Koninkrijk bekroond tot 'Fleet Truck of the Year 2018'.
 
PACCAR Financial, PacLease, PACCAR Parts, DAF MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontracten en het DAF Connect fleet-managementsysteem hebben op de stand eveneens een prominente plaats. Daarmee wordt het belang benadrukt dat DAF en de 1,100 DAF Sales en Services dealers hechten aan het complete pakket aan services dat de toonaangevende voertuigen ondersteunt.
 
Onderweg naar ‘Zero Emissions’ transport
DAF toont een complete serie Innovation Trucks op de IAA. Daarmee laat DAF zien dat het zijn positie als koploper in brandstofefficiëntie en lage emissies verder wil uitbouwen. De serie omvat de LF Electric en CF Electric voor lichte en zwaardere distributietoepassingen in de stad, maar ook de CF Hybrid voor distributieverkeer over middellange afstanden. Deze rijdt volledig emissieloos in stedelijke gebieden - en met het laagste dieselverbruik daarbuiten. DAF richt zich met deze innovatieve oplossingen op het verbeteren van luchtkwaliteit in de steden en het verlagen van de CO2-uitstoot.
 
DAF LF electricDAF LF Electric Innovation Truck
De DAF LF Electric is een volledig elektrische 19-tons truck voor ‘zero emissions’ distributieverkeer in de stad. Deze truck is voorzien van Cummins-technologie en heeft een 195 kW/266 pk elektromotor (piekvermogen: 250 kW/340 pk), die wordt gevoed door een batterijpakket van maximaal 222 kWh. Dat is goed voor een actieradius tot 220 kilometer bij volledige belading. Doordat het accupakket modulair is, kan de capaciteit worden afgestemd op de door de klant gewenste actieradius.Voor stadsdistributie is de actieradius van 220 kilometer van de DAF LF Electric ideaal.
 


DAF CF electricDAF CF Electric Innovation Truck
De DAF CF Electric is de ideale ‘zero emissions’ oplossing voor distributieverkeer in de stad voor bijvoorbeeld de bevoorrading van supermarkten. Hiervoor zijn hogere laadvermogens en volumes nodig en worden normaal gesproken enkel- of dubbel-assige opleggers gebruikt.
 
De CF Electric is een 4x2 trekker voor GCW’s tot 37 ton. De truck is gebaseerd op DAF’s veelzijdige CF-serie – 'International Truck of the Year 2018' – en maakt voor de volledig elektrische aandrijving gebruik van de geavanceerde E-Power-technologie van VDL. Het hart van de intelligente aandrijflijn is de 210 kW/286 pk elektromotor (piekvermogen: 240 kW/326 pk), die zijn energie haalt uit het 170 kWh lithium-ion batterijpakket.
 
De CF Electric heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer en is daarmee geschikt voor ‘zero emissions’ transport van grote volumes in stedelijke gebieden. Het snelladen van de batterijen kost slechts 30 minuten. Volledig laden duurt slechts anderhalf uur. Tijdens het laden en lossen van de vracht kunnen de batterijen worden opgeladen.
 
DAF CF hybridDAF CF Hybrid Innovation Truck
De DAF CF Hybrid is ontwikkeld voor elektrisch en ‘zero emissions’ rijden in de stad, terwijl hij daarbij een zeer grote actieradius heeft, dankzij de laatste en ultra-schone dieseltechnologie. Door de toepassing van een elektromotor in combinatie met een dieselmotor wordt de hoogste logistieke efficiency bereikt.
 
De geavanceerde DAF CF Hybrid is uitgerust met de uiterst efficiënte 10,8 liter PACCAR MX-11-motor (330 kW/450 pk), een ZF elektromotor (75 kW/100 pk, piek: 130 kW/175 pk) en een speciale ZF TraXon-versnellingsbak voor hybride aandrijflijnen.
 
De elektromotor wordt aangedreven door een 85 kWh batterijpakket. Afhankelijk van het GCW geeft dit de truck een elektrisch en daarmee ‘ zero emissions’ bereik van 30 tot 50 kilometer. De batterijen kunnen zowel tijdens het rijden op de snelweg door de dieselmotor worden opgeladen, als door middel van een DC-oplader bij een oplaadstation. De CF Hybrid is geschikt voor snelladen. Daardoor zijn de batterijen na 20 minuten laden al weer voor 80 procent vol. In 30 minuten is het pakket volledig opgeladen.
 
Buiten de stedelijke gebieden wordt de CF Hybrid aangedreven door de schone en efficiënte PACCAR MX-11-dieselmotor, waarbij de hybridetechnologie dankzij slim energie-management voor extra brandstofbesparing zorgt. Energie wordt gegenereerd bij het remmen en door systemen als Down Hill Speed Control en Predictive Cruise Control. Om het brandstofverbruik verder te reduceren, kan deze energie kan door de elektromotor worden gebruikt als hij gelijktijdig met de dieselmotor actief is.
 
Het batterijpakket van het hybride-systeem drijft zowel de elektrische aandrijflijn, de elektrische luchtcompressor als de optionele intelligente e-PTO aan. De e-PTO kan bij geconditioneerd transport worden gebruikt voor het aandrijven van de koelinstallatie. Bovendien draagt de elektrische PTO bij aan een nog lager geluidsniveau.
 
Klantgerichte strategie
“Het allerbelangrijkste bij nieuwe ontwikkelingen is dat ze onze klanten meerwaarde bieden”, stelt Ron Borsboom, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor productontwikkeling. “Onze filosofie is altijd geweest en zal altijd blijven dat we nieuwe technologieën eerst grondig valideren voordat we tot marktintroductie overgegaan. Die klantgerichte strategie geldt ook voor de elektrische en hybride trucks. In de toekomst zou de vraag naar trucks met ‘zero emissions’ en lage geluidsniveaus kunnen toenemen, nu steeds meer steden hun plannen aankondigen om emissieloze zones in te richten. DAF speelt in op deze ontwikkeling door de meest uiteenlopende transportoplossingen te ontwikkelen met voor elke transportbehoefte de optimale oplossing.”
 
De eerste CF Electric-voertuigen zullen dit jaar in een veldtest gaan rijden bij vooraanstaande klanten en vergelijkbare veldtests zullen in 2019 starten met de LF Electric en CF Hybrid. DAF zal klaar zijn om deze state-of-the-art trucks te introduceren als ook de markt er klaar voor is.
 
90 jaar DAF Excellence
Om te herdenken dat het 90 jaar geleden is dat Hub van Doorne de basis legde voor DAF, toont DAF op de IAA-stand een klassieke DAF 1600 uit de jaren 60, naast de uiterst exclusieve XF 90th Anniversary Edition. Deze bijzondere XF is voorzien van een luxueus optiepakket, een exclusieve striping en unieke designelementen. Voor de aandrijving  tekent de krachtigste 390 kW/530 pk PACCAR MX-13-motor. Het beroemde historische logo van DAF siert de voorzijde, de flanken en de achterzijde van de cabine en komt ook op verschillende plaatsen terug in het luxueuze interieur met volledig lederen bekleding.
 
In de afgelopen 90 jaar is DAF uitgegroeid tot de toonaangevende truckfabrikant in Europa. Het Europese marktaandeel van DAF groeide in het zware segment van 15,3 procent in 2017 naar 16,5 procent in de eerste helft van dit jaar. DAF Trucks is in het zware segment marktleider in Nederland, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, Polen, België, Roemenië, Tsjechië en Bulgarije, en Europees marktleider in het trekkersegment. Bovendien is DAF het grootste importmerk in Duitsland, de grootste truckmarkt van Europa.
“Dankzij onze uitstekende trucks - die dé norm zijn op het gebied van efficiency en kwaliteit – en onze toonaangevende services, is DAF klaar om zijn aanwezigheid in heel Europa én daarbuiten verder uit te bouwen", stelt Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks.
 
Naast de Innovation Trucks, de XF 90th Anniversary Edition en de historische truck uit de jaren 60, showt DAF op zijn stand in hal 17 het reguliere gamma trucks metvoor elke toepassing het perfecte voertuig: trekkers en bakwagens.
 
De volgende voertuigen staan op de DAF stand in Hal 17 (standnummer B20):
 
Leading today
Trucks voor de lange afstand
XF 530                                              4x2 trekker met Super Space Cab
XF 530                                              6x2 trekker met Super Space Cab
XF 480                                              6x2 bakwagen met BDF-chassis af-fabriek
 
Trucks voor specifieke toepassingen
LF 290 Construction                      4x2 bakwagen met Day Cab
CF 450                                              8x2 bakwagen met haakarmsysteem van VDL
CF 450                                              8x4 bakwagen met mixer van Liebherr
 
Proud of our Heritage
1600                                                  4x2 bakwagen uit 1967
XF 90th Anniversary Edition          4x2 trekker met Super Space Cab – limited edition
 
Ready for the Future
LF Electric Innovation Truck
CF Electric Innovation Truck
CF Hybrid Innovation Truck
 

> Terug