Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

 

Beoordeel

UTB Ridderkerk kiest na productvergelijk weer voor DAF

december 2017 - UTB in Ridderkerk is een meer dan vijftig jaar bestaand succesvol familiebedrijf, dat zich heeft toegelegd op de levering van smeermiddelen, additieven, brandstoffen, Hydro carbon solvents en chemische producten. Voor het transport maakt men gebruik van eigen voertuigen. Van oorsprong waren dat DAF modellen, maar meer recent maakte men de overstap naar Mercedes. Om nu na een gedegen productvergelijking terug te keren bij DAF.

Truckland DAF UTBInmiddels zijn via Truckland Rotterdam de eerste twee blauwe ADR DAF XF 440 trekkers in FTP (met hefbare voorloopas) uitvoering geleverd en voegt de 4x2 DAF New CF zich daar rond deze tijd bij. Als getrokken materieel heeft UTB drie eigen brandstof-tanktrailers met een inhoud van 44 kuub en 22 kuub. Verder is er de splinternieuwe citytrailer voor het stukgoed.

 “Bedrijven waar wij aan leveren zijn zeer divers. Het gaat om garagisten, maar ook om tankstations, transportbedrijven. We leveren onze producten bij klanten op locaties, aan de binnenvaart, bij haven- en loonbedrijven”, legt Sandie van der Graaf uit. Zij is verantwoordelijk voor de Marketing binnen het bedrijf, waar Edward Uittenbogaard inmiddels als afgevaardigde van de derde generatie leiding aan geeft. “Opa” begon ooit in Rotterdam Spangen en rond de eeuwwisseling verhuisde UTB naar de huidige locatie in Ridderkerk.   

Van der Graaf vervolgt: “De DAF’s zijn er gekomen nadat wij, in samenspraak met de chauffeurs, een vergelijking tussen meerdere merken hebben gemaakt. DAF is een goed merk, dat weten we uit het verleden, heeft een ruime Space Cab cabine, een complete uitrusting en het is een Nederlands merk. De chauffeurs die er inmiddels mee rijden zijn er ook gigantisch blij mee en vinden ze hartstikke mooi. Vernieuwing was ook nodig, omdat wij in steeds meer gebieden te maken krijgen met de milieuzones. Daarbij hechten wij als bedrijf ook veel waarde aan het rijden met de nieuwste techniek en de zorg voor het milieu.”

De DAF XF-en hebben een Euro 6 MX-motor met een inhoud van 13 liter en een vermogen van 440 pk. In verband met de aslasten is gekozen voor een midlift as en verder voor ZF-automaten, luxe chauffeursstoelen, een ADR-uitvoering en hydro-installatie. De New CF is een 2-asser met 440 pk motor en TraXon automaat. Alle drie de voertuigen hebben het nieuwe DAF Connect wagenparkbeheersysteem aan boord, dat voor de informatieoverdracht tussen voertuig en kantoor zorgt.     

Het werkgebied van UTB is wereldwijd. Een belangrijk deel ligt in het westen van Europa, maar op het redactiemoment stond de directeur met een stand op de Automechanika Shanghai. Kortom er is handel met landen zoals: landen in Oost-Europa, Rusland, China, Taiwan, het Midden-Oosten en meer. Ten aanzien van de smeermiddelen en vetten geldt dat men die in principe onder de naam UTB, maar soms ook onder andere namen wereldwijd vermarkt. Waarbij het bedrijf zelf zorg draagt voor het ontwikkelen, blenden en verpakken, om zo aan iedere klantenwens te kunnen voldoen.

Motto van het bedrijf is ‘Focus on Quality’ en in dat kader gaat men er vanuit dat de nieuwe DAF trekkers op niet al te lange termijn ook met de eigen UTB producten zullen rijden.  

Truckland DAF UTB

> Terug