Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

 

Beoordeel

Truckland levert meerdere modellen aan KEMP Rijopleidingen in Lelystad

december 2017 - In 1989 legde ondernemer Erik Kemp kleinschalig de basis voor de huidige KEMP Rijopleidingen, opleider voor alle verschillende rijbewijzen en beroepsopleidingen. Een succesvol bedrijf met de hoofdvestiging in Lelystad en daarnaast ook vestigingen in Almere en binnenkort Hilversum. Verder is men als ANWB autorijschool gevestigd in Lelystad, Almere, Gooi & Vechtstreek en Zwolle.

Om te kunnen voldoen aan de gewijzigde eisen op het gebied van rijopleidingen en rijbewijzen investeerde de grootste rijschool in Flevoland recent via Truckland Almere in meerdere voertuigen. Fred Meijer van KEMP daarover: “De meest recente aankoop is een nieuwe Iveco Daily 70-180 vrachtauto met drie liter Euro6 dieselmotor, handgeschakelde versnellingsbak, vijf persoons cabine en ‘af fabriek’ gemonteerde luchtvering voor een constante rijhoogte en goed rijcomfort. Een zeer complete wagen met zelfs lederen stuurwiel, dubbele airbag en twee geveerde en verwarmde voorstoelen. De gesloten Jonker-laadbak met Dhollandia laadklep wordt ook ingezet voor de Praktische Toets. Onze locatie in Lelystad heeft een groot buitenterrein en ook een ruime opleidingsloods en beide fungeren als CBR-examenlocatie. Met de Iveco leiden wij op voor rijbewijs C1, het vrachtautorijbewijs tot 7500 kg. Voor velen wel bekend als het Camperrijbewijs omdat voor bezitters van een wat zwaardere camper tegenwoordig rijbewijs C1 noodzaak is. In de praktijk zijn die modellen teruggekeurd tot 3500 kg en zitten onbeladen dan al bijna aan dat gewicht, waardoor je legaal nauwelijks meer mee kunt nemen dan een schone onderbroek. Verhoging van het technisch toelaatbare gewicht vraagt dan om rijbewijs C1. Maar laat je niet misleiden door die naam ‘camperrijbewijs’ want er wordt er door de examinator van het CBR echt wel professioneel rijgedrag verwacht op het praktijkexamen. De kandidaat wordt gewoon beoordeeld als een chauffeur van een vrachtwagen tot 7500 kg. Ook bestuurders van wat zwaardere paardenwagen ’s, ambulances en kleinere vrachtwagens voor stadsdistributie hebben in veel gevallen rijbewijs C1 nodig. Mocht men er dan nog een aanhanger of bij campers soms een klein autootje van meer dan 750 kilogram achter willen hangen is zelfs rijbewijs C1E  nodig. Zelfs voor sommige BE-combinaties is rijbewijs C1E nodig. Europees wordt er steeds meer naar maten en gewichten van wagens -al dan niet met een aanhanger of caravan- gekeken en bij twijfel is het verstandig om tijdig te informeren naar de mogelijkheden en de eventuele noodzaak van een C1/C1E-rijbewijs. Ook voor alleen advies hierover staat bij ons de deur voor iedereen open.”

Als tweede nieuwkomer betrok de opleider bij Truckland een DAF XF 4x2 trekker met 460 pk motor. Deze wordt samen met een 2-assige Krone oplegger ingezet voor praktijklessen, praktijkexamens en nascholing Code 95. Het grootste deel van de chauffeurs rijdt na hun opleiding met trekker-oplegger en door die nu in de lesvloot op te nemen speelt KEMP Rijopleidingen in op de behoeften van de klant. Dat kunnen cursisten zelf zijn, maar ook bedrijven en overheidsorganisaties zoals onder andere het Sectorinstituut Transport en Logistiek, Aldivèr, Consolid, UWV en ROC Flevoland. Daarnaast is de opleider ook partner in de DAF Driver Training, waarbij chauffeurs in het kader van de verplichte nascholing Code 95 met behulp van deze nieuwste DAF lestruck alles leren over de jongste veiligheids- en voertuigtechniek.  De DAF combinatie is ook als LZV geschikt en zo nodig daarvoor inzetbaar. Het onderhoud van de DAF’s gebeurt bij Truckland Almere.  

Meijer vervolgt: “Wij doen al langer zaken met Truckland. Meerdere van onze lesvoertuigen komen er vandaan. En bij het dealerpand in Almere hebben wij een DAF bakwagen met wipkar staan en gebruiken die vestiging ook als opstaplocatie voor de vrachtautolessen vanuit Almere. KEMP Rijopleidingen heeft overigens nog twee bakwagens en ook een stadsbus en touringcar voor lesdoeleinden. En uiteraard een hele vloot voor alle andere rijopleidingen tot aan een elektrische brommobiel en elektrische scooters aan toe. Wij bieden daarmee een totaalpakket voor starters van alle leeftijden op de mobiliteitsmarkt, maar ook voor mensen die al ervaring hebben en die dit willen bijhouden of naar een hoger niveau willen brengen.”   
 
ANWB Kemp Truckland DAF

> Terug