Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

 

Beoordeel

PMT Cargo Security kiest bewust voor Fiat Professional

december 2017 - Het op Schiphol gevestigde PMT Cargo Security rijdt voortaan met Fiat Professional bedrijfswagens van het type Doblo SX met de 95 pk 1.3 MultiJet en Talento met een 125 pk sterke 1.6 EcoJet. In de komende periode worden bestaande wagens waarvan het leasecontract afloopt, door een van de genoemde uitvoeringen vervangen. Truckland Schiphol verzorgt het totale onderhoud van de nieuwe Fiat modellen.

De Doblo’s zijn in het gehele land en soms ook buiten onze grenzen actief bij het onderdeel EDD. Dat staat voor Explosive Detection Dogs en wil zeggen dat de wagen plaats biedt aan een hondengeleider, de kennels voor twee speciaal getrainde detectiehonden en onder de hondenverblijven de grote lades met de nodige ondersteunende zaken zoals: water en voedsel voor de honden, de riemen, tennisballen en al het andere dat zij samen nodig hebben.

Alvorens tot een definitieve keus voor een nieuwe bedrijfswagen te komen, werden diverse merken en typen met elkaar vergeleken. De beide Fiat’s kwamen als de uiteindelijke keus naar voren vanwege hun goede prijs/kwaliteit verhouding. Iets waar de eerste van de 14 hondengeleiders zich absoluut in kunnen vinden. Nicky Blansert en Richard Duker werken al langer bij deze afdeling en rijden als eersten met de nieuwe Doblo. “De laadruimten zijn ruimer dan voorheen. Fijn zijn ook de zijdeur en de beide draaideuren achter die je tijdens rustmomenten een stukje kunt openzetten. Een speciale isolatie en de dakroosters zorgen voor een goed klimaat is de laadruimte.” Nicky vervolgt: ”Ik ben er pas mee naar Zweden gereden en zat echt comfortabel. De stoel heeft een armleuning, de radio DAB+, we hebben cruise control, navigatie en hoewel deze motor iets kleiner dan voorheen is heeft hij meer power. Ook de koppeling werkt fijn, net als de stuurbekrachtiging. Binnen is ook alles veel stiller.” Richard deelt in het enthousiasme en geeft aan dat ze zeker niet alleen op Luchthaven Schiphol actief zijn. “In principe controleren wij alles wat het vliegtuig in gaat op de aanwezigheid van explosieven. Dat kan op of rond de luchthaven zijn, maar gebeurt ook bij bedrijven die luchtvracht op hun eigen locatie verzendklaar maken. Verder zijn de honden 24/7 bij de geleider, dus ook voor de ritten van en naar huis, bij het uitlaten plus de bijbehorende locaties is de wagen noodzakelijk. Al met al breng je er dan ook heel wat tijd en kilometers in door en dan is het prettig als de wagen compleet is uitgerust, de nodige ruimte en luxe biedt. En dat doet deze Doblo zeker. Iets als een cruise control vind ik ook erg plezierig.”

Voor de honden echt in dienst komen, worden ze geselecteerd en uitgebreid getraind. Hiervoor heeft het bedrijf eigen hoofdtrainers in dienst en die gebruiken, vanwege de grotere ruimtebehoefte, tegenwoordig de Fiat Talento. Ook in een zeer complete uitvoering en met een laadruimte voor meerdere kennels. Honden die dit werk het best aankunnen zijn herders, retrievers en spaniëls. Ze worden geselecteerd op hun conditie plus werkdrift en moeten uiteindelijk 12 basisstoffen herkennen. Na de diverse trainingen beoordeelt de Koninklijke Marechaussee ieder jaar opnieuw de prestaties en certificeert de hond in combinatie met de vaste geleider. Die vormen dus altijd een vast team. In principe heeft iedere geleider twee honden beschikbaar, om de werkdruk te verdelen. Daarbij werken de teams in ploegendiensten.  

PMT verzorgt trainingen voor luchtvaart gerelateerde opleidingen met betrekking tot luchtvracht en beveiliging, maar ook gevaarlijke stoffen. Verder geeft men advies, verricht controles op de vracht door middel van de explosieven speurhonden, maar ook met X-RAY. Tevens houdt het bedrijf zich bezig met het verpakken, documenteren, opslaan en versturen van gevaarlijke stoffen en is actief op land- en airside met objectbeveiliging, vliegtuigbewaking en transportbeveiliging.  

PMT Cargo Securiry Truckland

> Terug