Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

 

Beoordeel

MOHATRA kiest bewust voor DAF XF en CF

juli 2018 - Möhlen Handel en Transport Nieuw-Vennep is het bedrijf van naamgever Sjaak en zijn partner Fleur van Schaik. Op 1 mei 2005 kleinschalig en vanuit huis begonnen en uitgegroeid tot een mooi bedrijf met meerdere panden aan de Boekweitstraat. Hier kunnen bedrijven en particulieren zes dagen per week hun kleine en grote hoeveelheden oud ijzer, metalen, rood- of geel koper, maar ook printplaten inleveren. Op het (sinds 2009 eigen) terrein staan meerdere containers om de binnengekomen schrootstromen direct te sorteren. Volle containers worden met eigen vervoer afgevoerd naar de havens van Amsterdam of Rotterdam, maar ook gaat er veel naar Tata Steel in IJmuiden. Vanuit de handelsfunctie plaatst MOHATRA ook tientallen eigen containers bij bedrijven voor het inzamelen van de ijzer-afvalstromen. Ook die worden met eigen materieel of een van de charters gehaald en gebracht.

In de afgelopen dertien jaar telde het bedrijf meerdere DAF trucks. “Van oudsher hebben mijn broer en ik bij schrootboeren gewerkt en die reden meestal DAF. Onze eerste voor het eigen bedrijf was een zeven maanden oude 4x2 XF trekker met 7,5 tons vooras, die wij dus gebruikt kochten met een kieptrailer. Mijn broer is op die wagen gaan rijden. Zelf hield ik mij toen nog met andere dingen bezig. Die trekker heeft ons goed geholpen en kostte relatief weinig.”, vertelt Sjaak Möhlen. “Groei in het werk maakte dat we een kleine twee jaar later een tweede truck nodig hadden. Dat werd een gebruikte DAF XF. De derde truck was een DAF CF, een oude gemeente-wagen met drie assen, waarvan de voorste en achterste sturend. Verder had die een autolaadkraan en een afzetsysteem voor containers. Ook een wagen waar wij veel plezier van gehad hebben en die de huidige DAF CF vierasser voorafging.”

Op dit moment heeft MOHATRA twee moderne DAF’s. Sjaak Möhlen: “De CF 460 vier-asser hebben we al even benoemd. Van die vier assen zijn er drie sturend en dat maakt die wagen enorm wendbaar.  Verder is hij uitgevoerd met een kettingafzetsysteem voor containers, een 14 t/m autolaadkraan en een bijpassende GS wide-spread aanhanger. Onze jongste aanwinst is een New XF 4x2 trekker met een 480 pk Euro 6 motor, TraXon automaat, intarder, 9 tons vooras, aluminium velgen en een schuifschotel. Deze gebruiken we in principe voor onze 3-assige lichtgewicht kiepoplegger. Maar we hebben ook een platte trailer als de lading daar om vraagt. Verder zetten we de trekker ook nog wel eens in voor andere transportactiviteiten. Naast onze eigen voertuigen, maken wij ook veel gebruik van meerdere, vaste charters.”
    
Het exterieur van de rode MOHATRA DAF’s is door de eigenaar bepaald en zijn met hun uitstraling een visitekaartje van het bedrijf. De cabines zijn netjes en compleet uitgevoerd, maar mocht hij dat willen dan, kan de chauffeur er zelf nog wat aan toevoegen.  Overigens levert Truckland Schiphol inmiddels de nieuwe DAF’s. Sjaak: “Onze schoonzoon Vincent Zonneveld werkte daar als monteur en is nu verkoopadviseur. Hij heeft de nieuwe wagen helemaal technisch uitgedacht en hem samen met Jan-Paul Punt aan ons verkocht. We hebben ‘m gekocht met drie jaar garantie. Het onderhoud doen voor een deel zelf en voor het overige besteden we het uit aan Truckland op Schiphol.”

Mohatra DAF Truckland

> Terug