Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

 

Beoordeel

Bewust DAF bij Gebr. Vermeer Industrial Movements Tilburg

juli 2018 - Vanuit Chr. Vermeer Transport startte in 2003 Gebr. Vermeer Industrial Movements Tilburg. Een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in machineverplaatsingen, bedrijfsverhuizingen en speciaal transport, maar ook in de verhuur van opslagcontainers, zware heftrucks en gekalibreerde testgewichten. Naast ons wagenpark hebben we veel werk- en hijsmateriaal zoals speciale (zware) heftrucks ,vijzels en machinerollers, (hydraulische) hijs- en hefportalen en compact(tele)kranen. Al naar gelang de klus wordt dit materiaal ingezet in combinatie met onze vrachtauto’s en trailers. Onze chauffeurs zijn getraind en gewend om naast chauffeurswerk technisch werk of monteurswerk uit te voeren. Veelal hebben zij een technische achtergrond of het zijn monteurs met groot rijbewijs.

Directeur Piet Vermeer: “Wij zijn bekend als transportbedrijf, maar besloten er Industrial Movements van te maken, omdat we deels in het technische vak en deels in het transport vak staan. In vrijwel alles wat we doen en aanbieden, geldt (technisch) transport als de verbindende schakel. Of het nu om een machine, container, heftruck of testgewicht gaat, je hebt altijd transport nodig om het ergens te krijgen. Wij hebben een daarop afgestemd wagenpark met semi- en euro diepladers, autolaadkranen, uitschuivers, een container sideloader en semi’s met zware oprijkleppen voor het transport van de zware heftrucks. Ook hebben we gestuurde opleggers voorzien van zware rolkranen. Veel van deze opleggers zijn voorzien van huif (schuifzeilen) met verbreedbare achter portalen waardoor deze uitermate geschikt zijn voor buitenprofiel transport onder zeil. Chauffeurs rijden bij ons vaak niet eens van die hele grote afstanden, omdat ze op locatie ook vaak bezig zijn als machinist en/of monteur.”

Vermeer gaat verder: “Onze relatie met DAF bestaat denk ik zo maar zestig jaar. De eerste modellen zijn voor mijn tijd gekomen en het merk is altijd gebleven. Het valt niet altijd mee om de juiste modellen voor ons werk te vinden en soms moet je echt even engineren met assen, schuifschotel en chassis om het voor elkaar te krijgen. Zoals bij de nieuwe 6 x 2bakwagen met een 10 tons vooras, een zware autolaadkraan en Euro 6 motor. Ook kan deze auto als LZV ingezet worden. Wij kiezen overigens bewust voor die eenheid in het truckpark. Omdat wij de wagens zelf grotendeels onderhouden betekent dat ook, dat wanneer je meer merken hebt je daar ook de onderdelen voor op voorraad moet houden en de technische kennis van moet hebben. Nu ligt die focus op een merk en daar kan de garage prima mee overweg, evenals met de leverende dealer Truckland in Tilburg waarmee wij een lange relatie hebben. En weet dat het bij ons om in totaal 16 wagens gaat, waaronder 8 trekkers, dus ook dat is niet zo spannend. Wij maken het verschil met de 28 stuks getrokken materieel, die wij af kunnen stemmen op de specifieke vervoersbehoeften. Of dat nu gesloten, gestuurd, zelf ladend en lossend, overdekt, meervoudig uitschuifbaar of verbreed moet zijn. Voor alles hebben wij een passende transportoplossing.”

Gebr. Vermeer Industrial Movements Tilburg biedt werk aan 30 mensen, die normaal gesproken in een straal tot circa 800 kilometer vanaf de thuisbasis aan het werk kunnen zijn. “Verdere bestemmingen komen voor, wanneer de klant daar om vraagt. Zoals met machineverplaatsingen waar sprake is van demonteren, transport en het elders plaatsen. Onze ‘technische’ chauffeurs en monteurs hebben een schat aan ervaring en kunnen dergelijke opdrachten van A tot en met Z uitvoeren. In het voortraject maken wij de plannen met betrekking tot veiligheid en uitvoering om tijdens het werk niet verrast te worden. Onze klanten bevinden zich in zowel klein-, midden- als grootbedrijf. Onze monteurs en chauffeurs komen dan ook op de meest uiteenlopende plaatsen en bedrijven. Vrijwel al onze getrokken voertuigen zijn dan ook hydraulisch gestuurd en handmatig bij te sturen. Daardoor komen wij niet vlug voor verrassingen te staan als we bijvoorbeeld lange of brede lading naar het centrum van grote steden moeten transporteren. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van machines, installaties of kunstwerken in kleine of lastig te bereiken ruimtes. Onze mensen hebben daar veel ervaring mee en wij hebben hier veel ondersteunend materiaal voor zoals kettingtakels, hijsportalen, luchtkussensystemen, etc. Daarnaast zijn wij dagelijks in de weer met zware heftrucks (6 tot 18 ton) welke wij zelf transporteren en waarbij de chauffeur dan tevens ook de heftruckbestuurder is. Ook veel collega-transporteurs maken gebruik van deze heftruck service. Ook onze containerzijlader wordt veelvuldig ingezet voor de meest uiteenlopende trajecten waarbij wij self-supporting zijn en containers tot 30 ton kunnen handelen.

We hebben een platte organisatie en kunnen met onze `technische 24/7 transportservice’ snel reageren op de vragen en wensen van klanten, onze betrouwbare Daf-vrachtauto’s zijn daar een belangrijk onderdeel van aldus Piet Vermeer.     

Gebr. Vermeer Truckland DAFGebr. Vermeer Truckland DAF

> Terug