Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Klanttevredenheid

Wij zijn pas tevreden als u dat bent. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:

 

Beoordeel

Arjan Eriks Transport viert jubileum met Special Edition DAF XF

december 2017 - Precies 25 jaar geleden startte Arjan Eriks uit Burgerbrug onder eigen naam zijn transportbedrijf. “In 1992 begon dat met een nieuwe DAF 95 trekker”, verhaalt de ondernemer in het bijzijn van zijn echtgenote Diana. “Een 4x2 DAF 430 Euromaster Space Cab met alles erop en eraan, toen al gekocht bij Piet Dubbeld van Truckland en ook toen al in die metallic groene kleur. Ik wilde per se geen rood of blauw, want die kleuren waren al in gebruik bij andere vervoerders. Om mij te onderscheiden kwam ik op groen terecht. Overlegde dat met mijn familie en met Aad Pancras van spuiterij Groen uit ’t Veld. Die kwam met een kleurenwaaier en samen besloten wij tot deze kleuren. Het ontwerp heb ik zelf gemaakt en kwam tot stand tijdens de ritten die ik daarvoor al door Europa maakte. Dan zag ik op een truck weer iets dat mij aansprak en maakte ik er een tekening van. Die tekeningen voegden wij later bij elkaar en daar is het huidige ontwerp uit voortgekomen.”

Bij de start van zijn bedrijf kreeg Eriks via zijn vorige werkgever, de Firma Frits Visser die in 1991 de vrachtwagens verkocht en in 1992 bevrachtingskantoor VTA startte, het werk naar Oostenrijk. Dat verliep voortvarend en legde basis voor het huidige bedrijf. “Inmiddels rijden we met 26 wagens. Tien DAF’s, waaronder een combi, een gelijk aantal Mercedes- en zes Volvo trekkers. Het merk DAF zijn wij altijd trouw gebleven en bij de viering van ons 25-jarig jubileum stond onze splinternieuwe Special Edition van de DAF XF in de tuin van ons zojuist verbouwde pand. De boerderij die in 1938 door mijn opa werd gekocht, waar mijn ouders woonden en wij nu met ons gezin wonen en kantoor houden.”
 
Het feit dat er meerdere merken bij het bedrijf rijden heeft vooral te maken met voorkeuren van de chauffeurs. “Goede chauffeurs zijn moeilijk te vinden, dus wij willen ze daarin met de wagen zeker wat tegemoetkomen. Onze nieuwste is een jubileumuitvoering van de DAF Super Space Cab met een 480 pk motor, leren stoelen, een speciaal bekleed dashboard en een automaat. Handgeschakelde wagens nemen af en kopen we alleen als een chauffeur het heel graag wil. Alle wagens hebben wel de meest ruime cabine en zijn voorzien van een koelkast, extra lampen en mogen door onze chauffeurs ook nog wel iets aangekleed worden.” 

Arjan vervolgt: “We zitten altijd in de bloemen en planten vanuit Aalsmeer, Honselersdijk en Rijnsburg. Omdat wij geen groenten doen, hebben we nooit echt zware goederen, ook niet bij de retourladingen. In 1998 kwamen de eerste wagens erbij voor Engeland en Italië, maar de grote verandering kwam in 2004/2005 toen nieuwe opdrachtgevers ons het werk gunden voor Duitsland en Frankrijk. Wij rijden nu lijndiensten naar Metz, Nancy, Straatsburg en hebben dat uitgebouwd tot iets heel groots. De hele Elzas is nu ons gebied en daar rijden wij meerdere malen per week met meerdere combinaties naar toe. Waar nodig koppelen we, om ook alles binnen de (rij)tijd(en) te realiseren. Daarmee kunnen we zowel de zendingen aan kleinere bloemenwinkels, als de leveringen aan grote supermarktketens op tijd uitvoeren. In Nederland halen we de bloemen en planten bij kwekers en veilingen op, om die centraal in Aalsmeer te groeperen en te vervoeren. Alle benodigde planningen gebeuren vanuit ons kantoor hier thuis. Waar nodig spring ik zelf ook in om een oplegger naar Maastricht te brengen om zo binnen de beschikbare tijd deze zendingen weer in Frankrijk of Duitsland te bezorgen. Voor de firma Snijder, op de veiling Aalsmeer, rijden wij op Prattelen in Zwitserland, waar wij de totale zending in de nacht op tijd afleveren en kleinere voertuigen uit het land zelf voor de distributie zorgen en de bloemisten tijd beleveren. Verder rijden we op Zurich en Bern. Voor de firma Van der Haars Transport uit Kwintsheul rijden we al 17 jaar met twee wagens op Engeland. Ook dat is dus een lange en trouwe relatie.”

Voor de dagelijkse gang van zaken loopt Werner Stroosma namens Arjan Eriks op en rond de veiling in Aalsmeer. De plaats waar de wagens ook tijdens de rust staan. “Hij verricht daar wat onderhoud en verzorgt vele hand- en spandiensten. Voor de grotere zaken maken wij voor wat betreft DAF gebruik van Truckland Schiphol. Voorheen was dat Heerhugowaard, maar nu er zoveel wagens op Aalsmeer staan is dat niet praktisch. Alle wagens hebben een onderhoudscontract en over de service ben ik zeer te spreken. Echt 100 procent! Je hoeft maar te bellen en het wordt in orde gemaakt. Ze staan altijd voor je klaar. Voor ons is het een beste garage.”   

In de nieuwe kantoorruimte werkt naast Arjan en Diana ook Piet, de broer van Arjan, die het administratieve gedeelte volledig voor zijn rekening neemt. Van de drie zoons rijdt de middelste, Robin, inmiddels op een van de wagens. De jongste, Rick, wil heel graag maar studeert nog en werkt bij een groen-, grond- en infrabedrijf op een kraan. Terwijl de oudste, Frank, op de Hogeschool Logistiek zit.

Arjan Eriks DAF Truckland

> Terug