Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Twee wendbare DAF LF’s voor Oliehandel Kerkhof

Vanaf 1947 verzorgde Oliehandel Kerkhof in Schiedam met paard en wagen de distributie van kolen, petroleum en huisbrandolie. Onder invloed van het steeds vaker gebruikte aardgas en de opkomst van elektriciteit ging het familiebedrijf met zijn tijd mee. Paard en wagen werden vervangen door bestel- en vrachtwagens en het productaanbod werd afgestemd op de behoeften in de markt. Ter verbreding daarvan werd in 1984 handelsmaatschappij Aldoc door Kerkhof overgenomen. Op het kantoor in Schiedam spreken we de derde generatie: Wim Slangewal en Wendy de Swart-Kerkhof.​

Foto 1
Foto 2

“Inmiddels leveren wij vetten, gas, minerale oliën, plantaardige oliën en gasflessen aan de industrie, garagebedrijven, bakkerijen, aardappel- en vleesverwerkers. Onze gasflessen gaan zowel naar bedrijven als particulieren. Dan moet je denken aan toepassingen in de recreatie, maar ook voor verkoopwagens en toepassingen in de bouw en industrie”, opent Wim Slangewal.

 

Om al die producten bij de klanten af te leveren heeft het bedrijf een eigen wagenpark. “Tot eind 2012 hoorde daar ook een eigen DAF CF tankauto bij, maar met het uitrijden van brandstoffen zijn we gestopt. Hier op onze locatie in Schiedam kunnen zakelijke rekeningklanten nog wel hun benodigde brandstof afhalen. Iets dat ook geldt voor petroleum, dat wij ook in kleine hoeveelheden aan particulieren leveren. Dat laatste geldt ook voor onze gasflessen inclusief het benodigde aansluitmateriaal. Eigendomsflessen mogen en kunnen we hier ook vullen, net als de flessen voor vorkheftrucks. Waar vullen niet is toegestaan, ruilen wij de betreffende lege gasflessen om voor volle. We leveren zowel gasflessen met propaan, dat je het hele jaar door kunt gebruiken en soms ook nog butaan. De verpakkingen variëren van een halve tot 33 kilo. Zeker nu er buitenkeukens, terrasverwarmers en barbecues zijn, zien wij daar een behoorlijke toename in de vraag. Verder leveren wij vele verkoopwagens zoals die van de oliebollen en snacks, maar ook aan dakdekkers en op campings, tuinhuiscomplexen en verschillende winkels de benodigde flessen met onze eigen voertuigen”, vervolgt Wendy de Swart-Kerkhof.        

 

In overleg met accountmanager Hans Wijnmaalen van Truckland Rotterdam zijn onlangs twee nieuwe DAF LF bakwagens samengesteld en geleverd. Wendy: “Als bedrijf zijn wij erg service gericht en willen ons daarmee onderscheiden. Dat ondervonden wij ook bij DAF-dealer Truckland toen onze oude voertuigen daar voor onderhoud stonden. Zij informeerden ons tijdig over de werkzaamheden en de kosten daarvan. Verder is het geen probleem om de auto aan het eind van de dag voor degelijke werkzaamheden neer te zetten en hem de volgende ochtend weer bedrijfsklaar op te halen. Wij hebben een klein maar ook wel specifiek wagenpark en dan is dit bijzonder plezierig. Bij de keuze van de nieuwe voertuigen stonden de dealer en het merk al vast. Het zijn twee dolfijn-grijze en ADR gekeurde DAF LF’s 210 van Truckland geworden. De versie met de verlengde dagcabine is door Van der Kraan Vlaardingen voorzien van een laag opgebouwde bak met speciale nokken voor de kooien waarmee wij de gasflessen vervoeren. De ander heeft een gesloten Junge laadbak en is vooral bedoeld om de plantaardige oliën en smeermiddelen te bezorgen. Gebruiksvriendelijke voertuigen die net onder de 12 ton blijven, met een duidelijke bediening, een kleine draaicirkel, lage instap en in beide gevallen hebben we gekozen voor een automaat en een laadklep. Vanzelfsprekend verzorgt Truckland het onderhoud”, besluiten de beide directieleden.

 

Naast de genoemde producten levert Oliehandel Kerkhof ook diverse plantaardige oliën, zoals raapolie, zonnebloemolie, High Oleic Sunflower Oil (HOSO), sojaolie (GM en IP), biologische oliën, witte olie en eigen mixen. In de meeste gevallen wordt dit vervoerd in IBC’ van 1.000 liter en kleinere verpakkingen. De oliën komen uit eigen opslag.