Flexibele onderhoudscontracten
Grootste bedrijfswagen dealer van NL
Oplossingen voor ieder type transport

Aannemingsbedrijf Project Rotterdam kiest voor luxe en flexibele 16 ton DAF LF 230 met HIAB-kraan

Als bedrijf houdt het sinds 1982 bestaande Aannemingsbedrijf Project Rotterdam (APR) zich bezig met het uitvoeren van metselwerk, stelwerk en -als eerste bedrijf in Nederland- het verlijmen van gevelstenen. Ze zijn Komo gecertificeerd door SKG-IKOB, hebben ISO 9001 en VCA*. Kortgezegd: Alles wat in de bouw verticaal gaat voert APR uit, voor tal van gerenommeerde aannemers. Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden gebeurt dat voornamelijk in Rotterdam en directe omgeving, maar ook een klus elders in het land wordt door de 80 eigen en 40 flexibele vakmensen met dezelfde passie uitgevoerd. Om de benodigde materialen op de bouwplaatsen te krijgen, beschikt het bedrijf al sinds het begin over eigen vervoer. Aanvankelijk was dat een Iveco Daily bakwagen, die werd gevolgd door een B-E trekker-oplegger op dezelfde basis. Recent werd na rijp beraad de keus voor een nieuw transportvoertuig gemaakt.​

Foto 1
Foto 2

Door de veranderde wetgeving en de specifieke vervoersbehoeften ging het nu om een compacte maar veelzijdige vrachtwagen. “We hebben hier twee man met een groot rijbewijs en de derde is er voor aan het leren”, legt directeur Izaak Oomen uit. Hij is zelf ook een van de mannen die het nieuwe voertuig mag besturen. “Samen met onze vaste chauffeur Walter Knipping”, voegt hij daaraantoe. ”Laat duidelijk zijn dat wij zeer tevreden waren over onze Iveco’s. Daar hebben we jaren met veel plezier mee gewerkt, maar door de veranderde wetgeving en het toenemend aantal milieuzones moesten we nu toch een andere keus maken. Daarbij zijn we begonnen bij de kraan die wij graag op het voertuig wilden hebben. We hadden een HIAB 033 T kraan, maar wilden er nu een met meer mogelijkheden. Vertegenwoordiger Dennis Boot adviseerde een opvouwbare, vier keer uitschuifbare XS 148 14 ton-meter kraan. Vervolgens vroegen wij meerdere truckmerken advies voor een bijpassend voertuig. Zo kwamen we in gesprek met Hans Wijnmaalen van Truckland Rotterdam. Hij adviseerde ons een compact uitgevoerde 16 tons DAF LF 230 FA met dag cabine en automatische versnellingsbak. De gekozen HIAB-kraan past er prima op en Bunk Barendrecht bouwde er een mooie open laadbak met een lengte van 5,20 meter op. Voor ons werk een prima vervoersoplossing met een kleine draaicirkel, waarbij de kraan ook zwaardere ladingen makkelijk 10 meter verder weg kan zetten. Een pallet stenen op een steiger is ook niet langer een probleem en ook ons 10 foots containertje voor op de bouw past keurig op de Twist Locks en kan makkelijk door de kraan geladen en gelost worden. Deze DAF rijdt -mede door de geadviseerde luchtvering- echt als een luxewagen, is zeer comfortabel en heeft een lage instap. Verder is hij erg stil en met het chauffeursinformatiesysteem op het dashboard leer je steeds beter om veiliger en zuiniger te rijden. Het wordt echt een sport om zoveel mogelijk vinkjes te scoren! De aanwezige veiligheidssystemen zijn een mooie aanvulling op het geheel. Dit is echt een vrachtwagen waar we weer jaren mee voort kunnen”, beamen Izaak en Walter. Om die levensduur nog verder te verlengen wordt dit voertuig, net als zijn voorgangers, iedere dag keurig in een verwarmde garage geparkeerd. Het onderhoud is uitbesteed aan Truckland en HIAB. 

Ondanks de goed gevulde orderportefeuille ondervindt APR momenteel best wel wat last van de stikstofproblematiek en PFAS-affaire. Toch heeft men alle vertrouwen in de toekomst en kijkt uit naar de volgende werkzaamheden. Het overgrote deel daarvan betreft nieuwbouw van woningen en een wat kleiner deel zijn de hele bijzondere projecten. Zoals nog niet zo lang geleden de 2,2 kilometer lange Stadsbrug van Nijmegen en de entree van de Keukenhof.   

Foto 3